Lee Vu’s Fraudezaak heeft twee weken uitstel

LEEUWARDEN – Lee Vu, de Vietnamese uitwisselingsstudent uit Apeldoorn, blijft in ieder geval nog twee weken op vrije voeten.

Vu wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten, omdat hij wordt verdacht van internetfraude. De student vroeg uitstel aan, omdat hij zijn studie in Apeldoorn wilde afmaken. Daar stak de rechter vorige week een stokje voor. Maandag moest Vu voor het gerechtshof in Leeuwarden verschijnen. De vrees bestond dat hij direct na de zitting zou worden vastgezet. Dat gebeurde niet. De rechter doet over twee weken pas uitspraak over een eventuele aanhouding. 
‘Fraude gepleegd door ex-huisgenoot’
Volgens Bart Stapert, de advocaat van Vu, is zijn cliënt onschuldig. De fraude zou zijn gepleegd door een ex-huisgenoot. Hij zou met Vu’s computer Amerikaanse burgers geld afhandig hebben gemaakt. Volgens Vu zou hij dat hebben gedaan zonder zijn medeweten. De ex-huisgenoot vluchtte naar Vietnam, waar hij de fraude ook zou hebben bekend. Toch vraagt de VS om uitlevering van Vu, die heeft aangeven dat hij bereid is daar naar toe te gaan om zijn onschuld te bewijzen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen