Open Jeugdkampioenschappen Alterno

De NOJK zijn dé Nederlandse Kampioenschappen voor de jeugd en staan los van de reguliere competitie. Bij dit kampioenschap komt iedereen uit in zijn of haar eigen leeftijdsklasse. We kennen de A- B- C- D- jeugd. De leeftijdgrenzen zijn

Bron: website Alterno
A-jeugd geboren op of na 1 oktober 1995
B-jeugd ……………………… 1 oktober 1997
C-jeugd ……………………… 1 oktober 1999
D-jeugd ……………………… 1 oktober 2001
De club die met haar teams de beste prestaties levert (met maximaal 8 teams (meisjes/jongens)) wint de Jaap van Kasteeltrofee (sterkste jeugdvereniging van Nederland). Alterno won deze beker in 2006, 2012 en 2013 en werd daarnaast 2e in 2010 en 2011. Een mooie prestatie. Hieronder kun je zien hoe wij het gedaan hebben va 1977 en  welke teams er allemaal kampioen van Nederland zijn geweest.
Als vereniging proberen we zo goed mogelijk te presteren tijdens deze Open Club kampioenschappen en daarom wordt er op een andere manier gespeeld. Je moet dit vergelijken met dames 1 of heren 1. De coach kiest zijn basisteam, in zijn/haar ogen de sterkste opstelling. Het team kan niet zonder wisselspelers en dus zijn er 2 tot 6 wisselspelers en dat is wel eens moeilijk, want je weet niet of je zult spelen tijdens de Open Club wedstrijden. Als het team goed speelt, wijzigt de coach zijn team meestal niet zo snel. Als de coach vindt dat iemand gewisseld moet worden, krijg je een kans. 
Het is altijd maar afwachten of je zult spelen. Dat kan soms moeilijke zijn. Je wilt immers spelen! Maar bedenk je wel dat een team wordt gevormd door de hele selectie. Ook de wisselspelers horen er helemaal bij. Als je Nederlands kampioen wordt, zijn ook de wisselspelers Nederlands kampioen. Je doet het met elkaar en voor elkaar. Uit ervaring weten we dat het gek kan lopen, soms begin je als wisselspeler, maar ben jij wel de speler die gaat invallen en de titel kan winnen voor het team. 
Vooraf weet je nooit, wie wel en wie niet gaat spelen. Dus doe goed mee, ook als je langs de kant begint want winnen en verliezen doe je met z’n allen. Bij Alterno vinden we het belangrijk dat we vooral veel plezier maken en ons best doen. Prestaties komen dan meestal vanzelf.
Wil je meer weten over de Open Nederlandse jeugdkampioenschappen, klik dan hier.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen