SPEKSTEEN + BOETSEER WORKSHOP op 22 februari a.s.

Beelden in beeld!

Beeldhouwster Barbara Pijnappel heeft de voorgaande 27 jaar in verschillende materialen gewerkt. Zij geeft op zaterdagmiddag 22 februari a.s. een workshop bij haar beeldentuin-atelier waarbij u kunt kiezen of u wilt werken in speksteen of in klei. Inspiratie komt vanzelf want u zit bij Barbara tussen de beelden en ze laat voorbeelden zien en doet voor hoe u met het materiaal +  gereedschap om moet gaan. U krijgt uitleg over hoe u kunt werken met het materiaal en gereedschap. U kunt haar van alles vragen over het maken van beelden tijdens de workshop en om hulp vragen met het maken van het beeldje.
 
De workshop kost € 37,50 (incl. btw, koffie en thee, gereedschap) en duurt de hele zaterdagmiddag van 13.00-16.30 uur. De prijs is excl. de speksteen of Plusklei, die u bij Barbara kunt kopen. Afrekenen gaat contant. De steen kunt u zo duur maken als u wilt, Barbara heeft ze tussen € 7 en € 25,- . De Plusklei kost per pakje € 8,-.Het is speciale zelf hardende klei die later ook beschilderd kan worden.
 
Werken in speksteen is vijlen in de steen met speciale steenvijlen. Het is niet hakken, daar is deze
steensoort te zacht voor. Boetseren is van binnenuit opbouwen, steen bewerken is van buitenaf weghalen. Intuïtief werken of van te voren iets bedenken, figuratief of abstract is allemaal mogelijk. Ieder mag maken wat hij zelf wil. Er zijn verschillende soorten speksteen op voorraad. Er wordt aan tafels en steenbokken gewerkt. Het polijsten van de steen, doe je met speciaal steen schuurpapier.
 
Aanmelden + info via Barbara Pijnappel tel. 055-5212407 of email [email protected]
Meer info, contact en andere data voor workshops en cursussen op www.barbsgallery.com
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen