Apeldoorns bier als collectors-item

APELDOORN – Brouwerij De Vlijt komt in het kader van de viering van 200 jaar koninkrijk met een vorstelijk bier. Het amberkleurige brouwsel wordt binnenkort gebotteld in de microbrouwerij aan de Vlijtseweg meldt de Stentor.

Het Vorstelijk Bier is nu al op weg om een collectors-item te worden. Het bier is alleen in flesjes te koop die zich in een houten kratje van acht stuks bevinden. De flessen zijn voorzien van etiketten waarop de vorsten van ons land prijken. Van koning Willem I tot en met Willem Alexander.
Tot voor kort werden flesjes bier ook gebrouwen (in licentie) in brouwerij St. Servattemus in het Brabantse Schijndel. Maar die tijden zijn voorbij. En dat heeft te maken met het feit dat De Vlijt het bottelingsprobleem heeft opgelost. Een kinderziekte die inmiddels is overwonnen door het inzetten van daarvoor oproepbare krachten via Werken &co.
De Vlijt wil komend jaar zo’n 120.000 liter bier produceren. Speciaalbieren, die hun weg vinden naar slijters, groothandels en horeca. Het Vorstenbier is alleen bij slijters en cadeauwinkels te koop à raison van 19,95 per kratje van acht. In totaal zijn 750 van die kratjes te koop bij onder meer de cadeauwinkel van Paleis Het Loo, Nootzaak, Het Okshoofd, Gall en Gall (centrum) en De Hamer.
Bij de totstandkoming van het Vorstenbier heeft bierschrijver Alain Schepers een rol gespeeld. Schepers was ook betrokken bij het zogeheten Abdicatiebier van brouwerij De Vlijt. ,,Alain is voor ons een ambassadeur”, zegt Dani Levy, de marketingman van De Vlijt, die zich nu nog op afnemers op de Veluwe richt. ,,Maar nog dit jaar steken we de IJssel over”, zegt Levy vol optimisme.

Reacties

Cookieinstellingen