Een dochter voor prins Jaime en prinses Viktória

Prins Jaime, de jongste zoon van prinses Irene, heeft een dochtertje gekregen. Zijn vrouw Viktória Cservenyák schonk vrijdag het leven aan Zita Clara.

Dat liet een woordvoerder van de familie weten aan het ANP. De baby werd om 12.40 uur geboren in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Het meisje woog 3626 gram. Moeder en kind maken het goed.
Het meisje is vernoemd naar Zita van Bourbon-Parma, een oudtante van prins Jaime. Zij was de laatste keizerin van Oostenrijk en de laatste koningin van Hongarije, het geboorteland van Viktória. Zita was getrouwd met keizer Karel I, die regeerde van 1916 tot 1918. Clara verwijst naar Viktória’s grootmoeder Klára Killerman, aldus de toelichting van het prinselijk paar.
Prins Jaime en prinses Viktória trouwden in oktober vorig jaar in Wijk bij Duurstede. Het kerkelijk huwelijk was enkele dagen later in Apeldoorn. De prins is tweelingbroer van prinses Margarita. Na de zomer wordt hij de Nederlandse ambassadeur bij de Heilige Stoel in Vaticaanstad.
Zita is het vijfde kleinkind voor prinses Irene. Zij hoopt over 3 maanden nog een keer oma te worden wanneer haar jongste dochter prinses Carolina is uitgerekend.
Bron: ANP

Reacties

Cookieinstellingen