Albatross in de 90e min. onderuit tegen De Gazelle

Beide ploegen deelde in de eerste helft een aantal speldenprikjes uit. Zowel Albatross als De Gazelle kregen twee grote kansen. De eerste kans was voor Glenn Alberts. Hij kopte de bal strak in, maar de Apeldoornse keeper keerde deze knap.

Daarna was Albatross aan de beurt. De spits kopte hard in, maar keeper Smals pakte het leer erg knap met zijn voeten. Ook Sven Raats kreeg nog een grote kans. Een klutsbal viel direct voor zijn voeten en Raats twijfelde niet om direct de trekker over te halen. Zijn schot ging echter net over. Ruststand 0-0
Na de rust creëerden beide ploegen een aantal kansen. Niels Rijnders was vanuit een corner dichtbij de 1-0. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald.  Het keerpunt in de wedstrijd was de penalty in de 70e minuut. Edwin Voortman liep zijn man op de hakken, waardoor deze gewillig naar de grond ging. De scheidsrechter twijfelde niet, wat leidde tot een penalty en geel voor Voortman. Keeper Steven Smals pakte de zwak ingeschoten penalty klemvast.
Na dit moment kregen de roodzwarten weer energie en voelde het dat de drie punten te halen vielen. In de 90e minuut stuurde Sven Raats de net ingevallen Jimmy Vonk de diepte in. Met zijn snelheid liep hij alles en iedereen voorbij, waardoor hij Uenk vrij voor de goal kon zetten. Uenk rondde de niet te missen kans af. Eindstand 1-0