Excursie naar nagebouwde IJzertijdboerderij

Met IVN naar Hapsdorp

IVN Apeldoorn brengt op zondag 9 maart een bezoek aan het zogeheten Hapsdorp. De excursie naar de nagebouwde IJzertijdboerderij begint om 14.00 uur. Vertrekpunt is bij de ingang en parkeerplaats aan de Soerenseweg.
Normaal is het Hapsdorp niet toegankelijk voor publiek. In de periode van april tot oktober verblijven groepen, voornamelijk scholieren, er om het dagelijkse leven in de IJzertijd te ervaren. Zonder onze hedendaagse gemakken moeten zij bij de IJzertijdboerderij proberen in hun dagelijkse onderhoud te voorzien: brood bakken, water halen, dieren verzorgen, akkers bewerken, de hoeve onderhouden, spinnen, weven en nog veel meer. Zo ervaren ze van heel dichtbij de natuur, die ons voedsel en grondstoffen verschaft.
De wandeling naar het Hapsdorp op zondag naar 9 maart duurt ongeveer een half uur. In het Hapsdorp volgt een rondleiding en kan men aansluitend ook zelf rondkijken. Deelnemers kunnen er ook genieten van een kop ijzersterke IJzertijdthee. De gehele excursie duurt twee tot tweeënhalf uur. Deelname is gratis, al stelt het IVN een vrijwillige bijdrage op prijs. 
Het startpunt bevindt zich aan de eerste weg links vanaf de kruising van de Soerenseweg met de J.C. Wilslaan, richting Hoog Soeren. Het startpunt is aangegeven met IVN-borden.
bz452d8z2geukfihzcr2bjh1q-w300-h125-f-be
Meer weten? Kijk dan op de website www.ivn.nl/afdeling/apeldoorn of neem contact op met Herma en Jan van der Velden, tel. 055-5411467 of 06-51803939.

Reacties