Ga zondag 9 maart op stap met het AGC

Met een gids door de Indische buurt

Het Apeldoorns Gidsen Collectief verzorgt op zondag 9 maart een stadswandeling door de Indische buurt van Apeldoorn. Start is om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats achter Orpheus. Deelname kost € 4,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen t/m 12 jaar. Vooraf aanmelden is niet nodig.
 
De gidsen leiden u ongeveer anderhalf uur rond door de Indische buurt, grofweg gelegen tussen de Loolaan, de Soerenseweg en de Koning Lodewijklaan. De gemeente wees de buurt, waarvan de bebouwing grotendeels bestaat uit kleine villa’s en middenstandswoningen, in 2002 aan als beschermd stadsgezicht. De architectuur in de wijk is divers en karakteristiek voor de periode 1880-1930 met neo-renaissance- en art-nouveau-invloeden. Serres, erkers en portieken bepalen de levendigheid van de woningen.  
 
Het Apeldoorns Gidsen Collectief organiseert de komende maanden met zekere regelmaat stadswandelingen. Een overzicht is te vinden op de website www.apeldoornsgidsencollectief.nl. Nadere inlichtingen zijn desgewenst verkrijgbaar via e-mail [email protected] of tel. 06-39380517.

Reacties