NP De Hoge Veluwe en KLM brengen 242 Witte Fietsen naar Galapagos

Fietsen bevorderen duurzaamheid op de Galapagos Eilanden

HOENDERLOO – Ruim 240 Witte Fietsen zijn dankzij NP de Hoge Veluwe en KLM aan de Galapagos Eilanden gedoneerd. Beide partijen ondersteunen hiermee de eilanden in hun streven diens kwetsbare natuur te beschermen. De fietsen moeten de druk op het ecosysteem in het Ecuadoriaanse Nationale Park verminderen.
 
De grote biodiversiteit op de Galapagos Eilanden is een belangrijke trekpleister voor toeristen. Dit is goed voor de economie, maar zet het ecosysteem onder druk. ‘De economische groei heeft ook voor een sterke bevolkingsgroei gezorgd,’ vertelt Frans Englesma, secretaris van de Stichting Vrienden van de Galapagos Eilanden. ‘Het gebruik van de Witte Fietsen, in plaats van de auto om bijvoorbeeld boodschappen te doen, moet de bewustwording van de lokale bevolking bevorderen.’ Enkele jaren terug bracht de Stichting Vrienden van de Galapagos Eilanden het contact tussen de Ambassade van Ecuador en Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe tot stand.
 
Dinsdag 4 maart werd de Ecuadoriaanse Chargé d’Affaires, de heer José Luis Jacome, door Seger baron van Voorst tot Voorst, directeur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, en Jacqueline Houweling, Junior Project Manager CSR bij KLM, ontvangen ter ere van dit project.
 
‘Wij zijn ontzettend blij met de 242 Witte Fietsen en het voorbeeld van Het Nationale Park De Hoge Veluwe hoe de druk op het ecosysteem op deze manier kan worden verminderd. En we zijn veel dank verschuldigd aan KLM, die de fietsen naar Ecuador vervoert,’ aldus de Charge d’Affaires.
 
Tweede leven van de Witte Fiets
Jaarlijks worden 200 Witte Fietsen uit Het Nationale Park De Hoge Veluwe afgeschreven. Deze fietsen worden door jongeren van De Hoenderloo Groep opgeknapt en klaargemaakt voor een tweede leven in het buitenland. KLM is partner in dit project en zorgt voor het transport.
 
40 jaar Witte Fiets
In 2014 is het 40 jaar geleden dat de Witte Fiets in Het Nationale Park De Hoge Veluwe werd geïntroduceerd. Ter ere van dit jubileum wordt op 27 april een speciaal verjaardagsfeest gehouden in het Park.
Foto vlnr: Frans Engelsma (Secretaris Stichting Vrienden van de Galapagos Eilanden), Jacqueline Houweling (Junior Project Manager CSR KLM), José Luis Jacome (Chargé d’Affaires Ecuador), Seger baron van Voorst tot Voorst (directeur NPDHV), Edgar Voogt (plaatsvervangend hoofd Bedrijfsvoering NPDHV) en Ahmed Akari (medewerker Fietsenherstelwerkplaats NPDHV). Foto door Wim Weenink.

qpwlwk1bg655lvjafxz949rxa-w300-h250-f-be

Reacties