7 maart opstand en acties in het hele land 

Actiewoordvoerder Agema: “De actie zal uitgevoerd worden ook met personenauto’s die met een snelheid van 40km per uur over de autobaan rijden. Vanaf de A1 komend zal ca: 14.50 de A50 bij Beekbergen opgereden worden richting Arnhem en daar waar nodig zal er zelfs stilgestaan worden.”De actie is ontstaan na een initiatief van vrachtwagenbestuurder Jerry Agema. De groep wil een vuist maken tegen allerlei zaken in Nederland die leiden tot onvrede, zoals ‘algemene kosten die veel te hoog zijn geworden’, liegende politici, armoede en verspillende ‘hoge heren’. De groteske revolutie vond zijn oorsprong in een Facebookpost van Agema op 22 januari:

Huidige situatie 16.16 uur  in het land Lees Nieuws.nlBron: http://www.wearechangerotterdam.tv/ 
Ook voor Apeldoorn is er een speciale pagina geopend: Apeldoorn in Opstand.  Apeldoorn in opstand verzamelt zich op 7 maart om 14:00 bij de mac donalds in apeldoorn zuid.
https://www.facebook.com/1496696010557646/photos/a.1496718657222048.1073741828.1496696010557646/1496718783888702/?type=1

Truckerswerkgever distantieert zich van actie

RIJSWIJK – Transport en Logistiek Nederland distantieert zich van de voor vrijdagmiddag aangekondigde truckersacties op snelwegen door het hele land. Op haar website stelt de ondernemersvereniging niet betrokken te zijn bij de protestdag en ook de organisatie daarvan niet te kennen.

Donderag meldt de Telegraaf: Politie alert op dreiging landelijke acties

De politie beraadt zich op voor vrijdag aangekondigde acties en demonstraties door het hele land. „We verzamelen informatie en bekijken of speciale maatregelen nodig zijn”, aldus een woordvoerder. Ook is een zogenoemde veiligheidsstaf voor grootschalig en bijzonder optreden. Het platform Landelijke Demonstratie 2013 wil met acties door het hele land vrijdag de boel platleggen. Op de site van de initiatiefnemers stonden donderdag al ruim dertig acties en demonstraties aangekondigd. De club roept via sociale media op te demonstreren tegen allerlei bezuinigingen. De politiewoordvoerder zegt dat er contacten zijn met de initiatiefnemers.
Bij een aantal demonstraties zouden vrachtwagenchauffeurs op snelwegen in actie komen. De acties hebben motto’s als: ApeldoorninOpstand, Nijmegen is het zat, Friesland 7 maart alles plat, West Brabant in opstand en Strijders voor Nederland. Ook op de Dam in Amsterdam wordt gedemonstreerd.
De groep is opgericht door mensen die tegen het regeringsbeleid zijn, maar ook tegen de EU. Ze stelt niet politiek gekleurd te zijn. Op de website, die is bedoeld om demonstraties en acties te ondersteunen en voor te bereiden, staan regels. Zo mogen geen wegen en kruispunten worden geblokkeerd, en moet de demonstratielocatie na gebruik netjes worden opgeruimd.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200951925952722&set=a.1397420667884.2052597.1603268021&type=1
Intussen is de boodschap al bijna 60.000 keer gedeeld. De ‘Nationale opstand in heel Nederland’ zal op 7 maart het land veranderen in een grote chaos vol scanderende vrachtwagenchauffeurs en andere woedende burgers. 
opstand7maartkaart
In heel Nederland gaan snelwegen geblokkeerd worden door  personenauto’s en vrachtwagens, want het moet nu toch wel eens een keer afgelopen zijn.
Met miljarden tegelijk
De oproep heeft over het hele internet al duizenden reacties en eigen demonstratie-initiatieven het levenslicht laten zien. Op de Facebookpagina van Nederland Baalt staat te lezen:
“De algemene kosten zijn veel te hoog geworden ten opzichte van het loon wat wij ontvangen. Terwijl de overheid het met miljarden tegelijk de balk over gooit. De zorg is gigantisch achteruit gegaan. Zelf zo erg dat ouderen nu gescheiden worden omdat er gewoonweg geen geld is om ze samen in een verzorgingshuis te plaatsen.”
Voedselbanken
Ook de toename van de werkloosheid, het bestaan van voedselbanken en het hoge btw-tarief maken burgers kwaad:
“De werkloosheid is zover opgelopen dat mensen in de schuldsanering zitten en nu bij de voedselbanken lopen. Dat is onacceptabel als je ziet hoe de regering daar mee omgaat. De accijns op brandstof is ook onacceptabel. Wij betalen de hoofdprijs voor onze brandstof. Terwijl veel mensen daar min of meer tegenwoordig toch afhankelijk van zijn. Plus het feit dat de staat hier juist geld mee verliest. Dus niet ten goede komt van het land. Het belastingstelsel in Nederland loopt ook de spuigaten uit. We betalen nu al 21%. Terwijl 19% al eigenlijk te gek was. Nederland moet de macht weer terug krijg. En niet meer onder Brussel functioneren. Nou zijn er waarschijnlijk nog talloze redenen op te noemen. Maar dit zijn de meeste redenen waarom Mensen het zat zijn is Nederland.”

Lees dit bericht ook op Nieuws.nl:

Reacties

Cookieinstellingen