Interim-coach schrijft Beekbergen nog niet af

Henk ten Hove hoopt dat het kwartje opnieuw goed valt

Door Rob Kruitbosch
Voor de voetballers van Beekbergen begint de tijd stilletjes aan te dringen. Met nog acht wedstrijden voor de boeg moet de hoofdmacht van de dorpsclub alle zeilen bijzetten om het tweedeklasserschap veilig te stellen. Henk ten Hove beseft dat het realiseren van lijfsbehoud alles behalve een sinecure wordt, toch heeft de interim-coach er alle vertrouwen in dat de geelzwarte keurkorps in elk geval rechtstreekse degradatie nog kan afwenden. Vorig jaar flikte Beekbergen hetzelfde kunstje onder het duo Henk ten Hove en Danny van Engeland al eens eerder. “Het kwartje moet weer goed vallen.”
Gezien de huidige stand op de ranglijst lijkt de nacompetitie de enige reddingsboei die binnen handbereik blijft. De nummers dertien en veertien (momenteel Beekbergen en Robur et Velocitas) dalen direct af naar de derde klasse. De nummers elf en twaalf kunnen hun verblijf in de tweede klasse verlengen in de play-offs. In het restant van de competitie zal Beekbergen zodoende koste wat kost een plekje op de ranglijst moeten stijgen. De kloof met de huidige nummer twaalf Jonge Kracht bedraagt evenwel vijf punten, terwijl de Huissenaren een wedstrijd minder gespeeld hebben dan Beekbergen.
Ten Hove is er van doordrongen dat het dichten van dat gat allerminst eenvoudig zal worden. Als een onmogelijkheid beschouwt hij het evenmin. De 47-jarige ‘crisismanager’ schrijft Beekbergen nog zeker niet af. “Dat rechtstreekse verhaaltje wordt heel lastig. Wil je derde van onderen worden, dan heb je 24 of 25 punten nodig. Er staan ons dus nog acht finales te wachten, ja. We hebben er al twee gehad, en twee verloren. Maar als het gaat lopen, komen we misschien weer in eenzelfde flow als vorig jaar.”
Het afgelopen seizoen maakte Beekbergen onder het huidige interim-trainersduo het onmogelijke mogelijk. De toenmalige promovendus leek in 2013 linea recta terug te keren naar de derde klasse. Een trainerswissel bracht uitkomst aan de Veldhofweg. Het beoogde schokeffect miste z’n uitwerking niet. Op het moment dat Henk ten Hove en Danny van Engeland het overnamen van Bernard van Werven, kwamen de punten. De opmerkelijke serie die volgde, verbaasde zelfs de nieuwe trainer. 
“Van dertien wedstrijden verloren we er één, speelden we er één gelijk en de rest wonnen we. Ook wedstrijden waarin we het eigenlijk niet verdienden, zetten we in winst om. Op de een of andere manier viel het kwartje ineens. We stonden tweede van onderen toen we begonnen. De doelstelling was om niet rechtstreeks te degraderen. Op een gegeven moment speelden we ineens wedstrijden om een periodetitel. We wonnen die laatste periode en speelden toen zelfs om promotie. Daarin werd wel duidelijk dat we geen elftal voor de eerste klasse hadden. Bemmel heeft ons aan alle kanten weggespeeld.”

Reacties

Cookieinstellingen