Lee Vu deze week uitgeleverd aan de VS

ARNHEM – De Vietnamese uitwisselingsstudent Lee Vu wordt deze week nog uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Vu is dinsdagmiddag vastgezet in het detentiecentrum in Rotterdam. Later deze week vertrekt hij naar de VS meldt Omroep Gelderland

Vu, student aan de Hotelschool in Apeldoorn, wordt verdacht van grootschalige fraude. Hij zou Amerikaanse burgers voor in totaal 800.000 euro hebben opgelicht. Volgens Vu is hij echter onschuldig, en is de fraude gepleegd door een voormalige huisgenoot, eveneens een Vietnamees. 
Maar deze huisgenoot is inmiddels naar Vietnam vertrokken, waar hij heeft bekend achter de fraude te zitten. Toch ziet de Verenigde Staten Lee Vu nog altijd als verdachte in deze zaak en wil hem voor de rechter slepen.
Naar de rechter
Vu heeft geprobeerd de uitlevering aan te vechten, maar zonder succes. Vervolgens vroeg hij aan de rechter of hij in ieder geval zijn studie in Apeldoorn mocht afmaken, maar ook daarvoor kreeg hij geen toestemming.
De laatste weken hoopte Lee Vu dat de VS geen haast zou maken met de uitlevering. Tot dinsdag dus. Op last van de VS werd hij vastgezet en wordt hij aan het eind van de week op het vliegtuig gezet. 
jkmfb2fwlbfw7lh2i0z6di3fs-w300-h250-f-be
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen