Terugblik Het Moet anders  Langzaamaanactie 7 maart

De langzaamaanacties tussen 15.00 en 16.00 uur zijn deel van een protest dat werd aangekondigd door een organisatie die zich Landelijke Demonstraties 2013 noemt. 

APELDOORN – Om 15.00 uur vrijdagmiddag werd er op de A50 van Apeldoorn naar Arnhem actie gevoerd. Hierdoor ontstond er een file van zo’n 10 km bij afslag Loenen.
 
Het doel van de acties werd door een woordvoerder donderdag nog omschreven als “het terugdraaien van domme maatregelen waar niemand wat aan heeft”, zoals de aanschaf van de JSF, het strafbaar stellen van illegaliteit en aanscherping van de bijstand.


Bron Video: Niels Damstra
Lees ook: Nieuws.nl
Kijk voor meer videos hier
De actievoerders protesteerden tegen het beleid van het kabinet Rutte door middel van een zogenaamde langzaamaanactie. Hierbij rijden de deelnemende automobilisten en vrachtwagenchauffeurs langzaam over de snelweg, zodat er een file ontstaat.
De protestactie verliep verder rustig.
 
Een protestactie op het Plein in Den Haag trok vrijdagmiddag enkele tientallen mensen. Op de Dam in Amsterdam, waar eveneens een actie was aangekondigd, was tussen 15.30 uur en 16.00 uur weinig bijzonders te zien.
ji8o3tsreaz52y7uvkck9at60-w300-h250-f-be

Reacties

Cookieinstellingen