Apeldoornse Waylon en Ilse de Lange in eerste halve finale Eurosongfestival

De twee werken al enige tijd aan een gezamenlijk project. “We hebben eigenlijk al meer dan een plaat klaar. Dus het wordt straks echt nog moeilijk kiezen, want we hebben nog niet bepaald welke liedje het wordt”, vertelde DeLange. In Enschede staat al een optreden gepland onder de naam The Common Linnets

APELDOORN – Zanger Waylon uit Apeldoorn mag met Ilse DeLange op 6 mei aan de bak. Het duo, dat zichzelf heeft omgedoopt in The Common Linnets, is vanmiddag ingedeeld in de eerste halve finale voor het Songfestival in de Deense hoofstad Kopenhagen.
The Common Linnets komen in de tweede helft van de eerste halve finale in actie. Ze nemen het op tegen België, Hongarije, Moldavië, Montenegro, San Marino en Portugal. De eerste helft bestaat uit: Zweden, Albanië, IJsland, Rusland, Letland, Azerbeidzjan, Armenië en Oekraïne. Tien van deze landen gaan door naar de finale van het liedjesfestijn op 10 mei.
Het is nog niet bekend met welk nummer Waylon en Ilse ons gaan vertegenwoordigen. Vorig jaar werd Anouk negende, Denemarken wist te winnen.
“Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik het Songfestival een heel leuk ding vind”, voegt Waylon daaraan toe. “Wat Anouk vorig jaar gedaan heeft, het is fijn dat we daarvan gebruik kunnen maken, maar het is niet door Anouk dat ik nu opeens wil meedoen.” Dankzij de zangeres eindigde Nederland na lange tijd weer eens hoog. Ze reikte tot de negende plek.
DeLange en Waylon reisden meerdere keren af naar Nashville om aan hun countryplaat te werken. Tijdens een van de reizen, nadat ze al individueel waren benaderd voor deelname, ontstond het idee voor gezamenlijke deelname aan het Eurovisie Songfestival. Voor de TROS, die verantwoordelijk is voor de inzending, was dit ‘zo uniek’ dat de omroep de kans niet voorbij wilde laten gaan.
De twee maakten eerder op de persconferentie ook bekend dat ze op 21 juni een concert geven in de Grolsch Veste in Enschede als The Common Linnets. De naam van het duo is afkomstig van zangvogel de common linnet, oftewel de kneu.
De zanger en zangeres moeten zich via de halve finales zien te plaatsen voor de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2014, die plaatsvindt op 10 mei in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De halve finales worden gehouden op 6 en 8 mei.
Door: Novum

Reacties