Emiel Sloot uit Apeldoorn wint fotowedstrijd Buitengewoon Hoge Veluwe 

Speciale buitenexpositie van 15 maart t/m 13 april 2014

HOENDERLOO – Zonsondergang boven de zandverstuiving. De 45-jarige Emiel Sloot uit Apeldoorn maakte deze winnende foto van de eerste editie van Buitengewoon Hoge Veluwe, een fotowedstrijd van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De foto maakt samen met dertig andere deel uit van een speciale buitenexpositie die van 15 maart tot en met 13 april te zien is in het Park. 
Emiel_sloot_klein.jpg
Zonsondergang boven de zandverstuiving. Foto: Emiel Sloot
Ruim 500 foto’s van fotografen uit het hele land werden ingezonden ter deelname aan de fotowedstrijd ‘Buitengewoon Hoge Veluwe’. Een deskundige jury, bestaande uit BBC Wildlife Photographer of the Year Award winnaar Jan Vermeer, natuurfotograaf Wim Weenink en boswachter Henk Ruseler, koos uit de inzendingen de dertig mooiste en meest buitengewone foto’s. Deze zijn op grote doeken geprint en opgehangen in het Park. De route van ongeveer 1 km begint op het Marchantplein en loopt verder langs de Belevingsroute.
 
Het viel de jury op dat er naast kwalitatief goede ook de nodige creatieve foto’s waren ingezonden. De tentoonstelling in zijn geheel geeft een bijzonder beeld van De Hoge Veluwe in al zijn facetten, de spectaculaire landschappen en het planten- en dierenleven in het Park.
 
Winnaar Emiel Sloot over zijn foto: ‘Tijdens een eerdere gelegenheid was de lichtval bij zonsondergang over het zand bij De Pollen me al opgevallen. Het beeld roept een Afrikaanse sfeer op van een grensgebied van woestijn en savanne bij zonsondergang.’ Met zijn foto wint Sloot gratis toegang tot het Park in 2014 voor het hele gezin.
 
De foto’s hangen in grote houten frames die gemaakt zijn met hout uit het Park door De Hoenderloo Groep.
bz452d8z2geukfihzcr2bjh1q-w300-h125-f-be