Wereldverteldag

Vertellers doen hun verhaal donderdag 20 maart

Donderdag 20 maart is het Wereldverteldag, ofwel World Storytelling Day. Op deze dag laten verhalenvertellers in alle mogelijke talen en op iedere denkbare plaats van zich horen. Thema van de Wereldverteldag van 2014 is ‘monsters en draken’. In Apeldoorn vertelt het Vertelgenootschap Apeldoorn op 20 maart verhalen voor de jeugd. Van 15.30 tot 16.00 uur is iedereen welkom in CODA Centrale Bibliotheek, dok Zuid en CODA Bibliotheek De Maten. Toegang is gratis 
De datum 20 maart is niet toevallig gekozen. Het geeft het begin aan van de lente en de herfst in respectievelijk de noordelijke en zuidelijke helft van de wereld. De hele wereld is op dezelfde dag met verhalen bezig, vertellend en luisterend. Dit benadrukt op een bijzondere manier de verbondenheid van de bewoners van onze aarde. Bovendien schenkt Wereldverteldag wereldwijd aandacht aan de kunst en het ambacht van de verhalenverteller.
Het Vertelgenootschap Apeldoorn doet ook dit jaar weer actief mee! In Apeldoorn zijn de vertellers niet alleen bij CODA actief, maar vertellen zij ook op scholen en in verzorgingstehuizen. De twaalf enthousiaste vertellers van het genootschap lopen 365 dagen per jaar warm voor verhalen, maar op en rond 20 maart in het bijzonder.
Kijk voor meer informatie op www.vertelgenootschapapeldoorn.nl
ayuiqemyvv8jaj9kdo9b5q6ml-w300-h125-f-be

Reacties