‘kleiner wonen’ in Apeldoorn voor senioren

Het project ‘kleiner wonen’ in Apeldoorn, waarin woningcorporaties meehelpen bij zoeken naar passende woonruimte voor senioren, heeft geleid tot een betere doorstroming. De afgelopen twee jaar leverde het project een flinke serie verhuizingen op. Dat meldt de Stentor.

Door ouderen een korting aan te bieden op de nieuwe huur wordt het aantrekkelijker om te verhuizen. Met hun verhuizing naar een passende woning komen er grote huurwoningen vrij voor gezinnen, die op hun beurt weer een starterswoning achterlaten. Het gestegen aantal verhuizingen van ouderen is aanleiding om het project tot 1 januari 2016 te verlengen.
Marloes Siero van de corporatie en zorginstelling Woonmensen: ‘Veel senioren in grote eengezinswoningen willen graag verhuizen naar een kleinere woning. Ze hebben dan minder onderhoud aan huis en tuin en ook de energierekening valt meestal lager uit. Toch vinden ze de stap om te verhuizen vaak te groot, omdat ze opzien tegen het gedoe of de kosten. Met dit project helpen we mensen daarmee.’
In het nieuwe project is de leeftijdsgrens voor deelname verlaagd van 65 naar 55. Deelnemers moeten een eengezinswoning achterlaten in de sociale huur en ingeschreven staan als woningzoekend.

Reacties