Make-Over voor het Leesten Ugchelen

UGCHELEN – Het Leesten in Ugchelen wacht een make-over. De herinrichting, die in totaal 3 miljoen euro gaat kosten, moet van Het Leesten dé nieuwe startplek maken voor iedereen die wild en wildernis in het hart van de Veluwe wil ervaren meldt het Apeldoorns Stadsblad.

Bron: Apeldoorns Stadsblad: Staatsbosbeheer, provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn en Waterschap Vallei-Veluwe werken samen aan deze plek voor het Veluwetransferium. Staatsbosbeheer investeert in een nieuw buitencentrum. ,,Buitencentra zijn de plek om mens en natuur met elkaar te verbinden. Wandelingen en excursies starten er. Daarnaast is er veel gebiedsinformatie en zijn er speelplekken voor kinderen. 
Buitencentra hebben ook altijd een winkel, horeca en er zijn goede parkeervoorzieningen”, aldus een woordvoerder. Het is de wens van Staatsbosbeheer dat de exploitant van de kiosk die nu al op Het Leesten staat, in het buitencentrum de horecavoorziening kan bieden. ,,De grindkuil blijft natuurlijk behouden als plaats waar al vele generaties inwoners uit Ugchelen en omstreken naar toe kunnen komen om lekker te spelen en in de zon te zitten.”
De komst van het buitencentrum gaat gepaard met een veiligere entree en een groter parkeerterrein. ,,Het hondenlosloopgebied wordt verplaatst en er komt meer aandacht voor de landschappelijke en cultuurhistorische plekken in de natuur.” De eerste werkzaamheden voor het buitencentrum starten in 2015.   
De herinrichting van het gebied begint waarschijnlijk al dit jaar. In 2016 moet het nieuwe Leesten geopend worden voor publiek.

Reacties