Ongekend zonnig lenteweer  in de maand maart

We sluiten de maand maart af met een zonnig en warm lenteweekend. De maxima lopen op veel plaatsen op tot een graad of 20. Op zondag wordt het in het zuidoosten mogelijk zelfs 23 graden! Hiermee wordt maart 2014 waarschijnlijk de zonnigste maart ooit.

Na een zonnige lentedag met maxima net onder 20 graden blijft het vanavond en vannacht rustig met opklaringen, afgewisseld door sluierbewolking en minima rond een graad of 5. Alleen in het noordoosten is kans op lage bewolking.
Morgen doet de lente er nog een schepje bovenop en wordt het op veel plaatsen rond of net boven 20 graden. In Limburg kan het lokaal 23 graden worden! Ongekend mooi weer dus voor de tijd van het jaar, hoewel het aandeel hoge bewolking morgen wel groter is dan vandaag. 
Ook op maandag liggen nog hoge temperaturen in het verschiet, het wordt dan opnieuw 20 graden. Een unieke situatie mocht de verwachting uitkomen, nog nooit eerder werd het drie dagen 20 graden in maart, laat staan drie dagen op rij.
Vanaf dinsdag neemt het aandeel bewolking iets toe. Desondanks blijft het overwegend droog en vrij aangenaam lenteweer met temperaturen ruim boven de normale waarden voor de tijd van het jaar.
bz452d8z2geukfihzcr2bjh1q-w300-h125-f-be
Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg ons dan op facebook en twitter en ook via onze website klik hier

Reacties