Feyenoord schiet uit zijn slof: 5-0

Go Ahead Eagles krijgt pak slaag in De Kuip

Het was natuurlijk wel lekker geweest, een stuntje in De Kuip in de aanloop naar de weken van de waarheid. Voor Go Ahead Eagles bleef de wens zondagmiddag helaas de vader van de gedachte. Na de spectaculaire 2-2 eerder dit seizoen in Deventer zat het scoren van een bonuspunt tegen Feyenoord er niet voor een tweede keer in. In tegenstelling tot bijna een half jaar geleden in De Adelaarshorst brachten de Rotterdammers het kwaliteitsverschil ditmaal wél nadrukkelijk in de score tot uitdrukking. “Nu weten we dat we de punten ergens anders moeten halen”, sprak Foeke Booy berustend in aansluiting op de afgetekende 5-0 nederlaag.
Halverwege de wedstrijd wees in het zonovergoten Feyenoordstadion nog niets op een afdroogpartij. De gasten uit Deventer gingen weliswaar met een 1-0 achterstand rusten, Go Ahead Eagles deed na de tegentreffer zeker niet voor spek en bonen mee. Het kreeg zelfs enkele behoorlijke kansen om op gelijke hoogte te komen. Lex Immers had Feyenoord na twaalf minuten met een droge knal aan de leiding gebracht. Het leek wel of die tegengoal voor de Deventenaren het signaal was om alle schroom van zich af te gooien. De mannen van Booy kwamen in die fase redelijk onder de Rotterdamse druk uit en dwongen Feyenoord-keeper Erwin Mulder meermaals handelend op te treden. 
Acht minuten na de openingsgoal had Jop van der Linden de 1-1 op zijn schoenen. De Eagles-aanvoerder mikte een vrije trap van op de rand van het strafschopgebied luttele centimeters te ver naar rechts. De paal stond de gelijkmaker in de weg. Na ruim een half uur spelen moest Mulder naar de hoek om een inzet van Jarchinio Antonia onschadelijk te maken. In de 34e minuut had Erik Falkenburg de pech dat hij een voorzet van Jeffrey Rijsdijk niet kon verzilveren. De clubtopscorer van Go Ahead Eagles werkte de bal uit de draai net naast de verkeerde kant van de paal. Stefan Andersen voorkwam kort voor rust de 2-0. Met zijn vingertoppen werkte de Deen een kopbal van Pelle-vervanger Te Vrede buiten het doelkader. 
Na de hoopgevende 1-0 ruststand gingen de ruim 800 meegereisde Eaglessupporters, die op de tweede ring aan de Zuidzijde voor een prima stemming zorgden, er daarom maar eens goed voor zitten. Go Ahead Eagles gaf echter geen passend vervolg aan de sterke periode van na de tegengoal. De tweede helft was nog maar goed en wel begonnen toen Feyenoord opnieuw toesloeg. Vijf minuten na de hervatting kopte Tonny Vilhena alle Eagles-dromen aan diggelen: 2-0. Deniz Türüc, die als gevolg van zijn vijfde gele kaart woensdag tegen NAC moet toekijken, had kort daarop de spanning nog enigszins terug kunnen brengen. In de buurt van Mulder miste de middenvelder de noodzakelijke kalmte. 
Met name over de eigen rechter flank profiteerden de Rotterdammmers vervolgens optimaal van de ruimte die zij kregen. Wat Feyenoord op 19 oktober jl. in Deventer achterwege liet, deed het op de vroege zondagmiddag in de eigen Kuip wel. De ploeg van Ronald Koeman toonde zich dodelijk effectief. Jean-Paul Boëtius (64.), Mitchell Te Vrede (77.) en invaller Miquel Nelom (89.) bouwden de score verder uit naar 5-0. 
“Ik denk dat wij een klein uur goed in de wedstrijd hebben gezeten. Ik vond ons met name erg nerveus beginnen. Je krijgt dan een snelle goal tegen doordat de bal uit de eigen opbouw wordt overgenomen en wordt afgestraft. In de tweede valt die goal veel te snel. We kregen daarna de kans iets terug te doen door Türüc. Tot twee keer toe. Hij had moeten scoren. En met die 3-0 is de wedstrijd definitief gespeeld. Dan weet je dat je de punten hier niet gaat halen vanmiddag”, wist Foeke Booy waarom er voor Go Ahead Eagles weinig eer te behalen viel in De Kuip.
sportshopdeventer-logo (1)

Reacties