Tot vrijdag schitterend weer in Apeldoorn

Mooiste maand maart ooit?

Het blijft tot vrijdag schitterend weer in onze provincie. Volgens weerinstituut MeteoGroup uit Wageningen komt het kwik iedere dag boven de twintig graden uit.
Morgen is het weerbeeld vergelijkbaar aan vandaag. Na een lokale grijze start wisselen overdag velden sluierbewolking de zon af. We blijven in de warme lucht met in het binnenland opnieuw temperaturen rond 20 graden. In het noorden is het iets minder warm.
Dinsdag en woensdag blijft het prachtig lenteweer met zon, afgewisseld door sluierbewolking en later op de dag enkele stapelwolken. Lokaal zouden deze kunnen uitgroeien tot een verdwaalde (onweers)bui. De aangevoerde lucht blijft zacht met als gevolg opnieuw vrij hoge temperaturen in het binnenland; 20 tot 22 graden. Doordat de wind wat vaker van zee waait zal het in vergelijking met vandaag en morgen iets minder warm zijn in de kustregio’s.
Pas donderdag laat op de dag wordt de warme lucht verdrongen door een neerslagstoring. Vrijdag en volgend weekend is het dan beduidend minder zacht met maxima rond 13 tot 16 graden. Bovendien is dagelijks kans op een bui.
Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over Apeldoorn en alle andere nieuws? Volg ons dan op facebook en twitter.
rv581d6fdv2kupg7wb6umoyy0-w300-h125-f-be

Reacties