Jan Artz zet hoog in met WSV

Prestaties om vooroordelen te overwinnen

Door Rob Kruitbosch
Het afgelopen weekend ging de zomertijd in en stegen de temperaturen eindelijk tot aanvaardbare hoogten, bij WSV suist de laatste voorjaarsstorm nog wat na. Binnen bepaalde geledingen van de Wormense Sport Vereniging viel de benoeming van Jan Artz tot manager voetbalzaken niet in goede aarde. Er werd moest vorige week zelfs een heuse presentatie belegd om de bestaande kou wat uit de lucht nemen. 
Het lijdend voorwerp zelf blijft kalm onder alle commotie. Artz haalt er de schouders over op. Ze moeten hem maar nemen zoals hij is, reageert hij quasi laconiek. Hij wil er graag een bijdrage aan leveren om de topteams van WSV naar een hoger plan te tillen. De prestaties van WSV’s vlaggenschepen zullen de vooroordelen die omtrent zijn persoon bestaan vroeg of laat vanzelf wegnemen, zo redeneert hij. De doelen zijn duidelijk: Hoofd- of Topklasse op het veld, Eredivisie in de zaal. De 56-jarige oud-prof en –zaalvoetbalinternational wil graag zijn steentje eraan bijdragen om de weg daar naartoe te plaveien. “Mensen die mij goed kennen weten dat ik een brombeer ben, maar wel een aardige brombeer. Als het goed gaat met de club, dan gaat het ook goed met mij.” 
De kleurrijke en controversiële oud-directeur van de proftak van AGOVV ziet zelf geen vuiltje aan de lucht. De weerstand die tegen hem bestaat, stamt volgens hem ook deels uit onwetendheid. “Als ik bij FC Presikhaaf binnenkom, is het meteen: hé, Jantje! Daar ben ik een van de boys, daar kent iedereen me. Bij WSV ben ik misschien toch nog een beetje een onbeschreven blad. Kijk, waar ik ook geweest ben, gefaald heb ik niet. In Malta heb ik het leuk gedaan, bij AGOVV ook. Maar er is altijd een bepaald soort mensen dat een hekel aan me heeft. Ik ben nogal zwart-wit. Als ik iemand aardig vind, dan praat ik met ‘m. Vind ik iemand niet aardig, dan praat ik niet met ‘m, dan kan ik mijn energie beter ergens anders insteken.”
Artz meent dat WSV’s voetbalvoorzitter Diederik Bos er tijdens de bijeenkomst met de morrende achterban goed in is geslaagd wat van de bestaande onvrede weg te nemen. “Diederik heeft een Powerpointpresentatie gegeven. Er was nogal wat reuring bij een groepje mensen dat de voorzitter had beslist om mij te benaderen zonder hen te informeren. Ze vonden bovendien dat ze voor mijn positie iemand van binnen de club hadden moeten nemen. Ik ben natuurlijk die AGOVV’er, en zo’n achtergrond is nou eenmaal zeer dubieus in Apeldoorn… Diederiks presentatie werd zeer goed ontvangen, daarna was het rustig. Ik denk dat zoiets bij het clubleven hoort.”
Het bevreemdt WSV’s kersverse manager voetbalzaken in elk geval niet dat Bos c.s. graag gebruik willen maken van zijn voetbal knowhow. “Ik heb kennis van het spelletje en daar doe ik het voor.”
MORGEN MEER: ‘WSV heeft een superjeugd, daar valt veel van te maken.’
spachtelputz Uitslagen en Standen

Reacties