Jürgen Schefczyk blijft Richard Karrenbelt de baas

CSV Apeldoorn verspeelt 2-0 voorsprong

CSV Apeldoorn leed zaterdagmiddag een even zure als domme 2-3 nederlaag tegen hekkensluiter DETO Twenterand. Na 56 minuten stond de thuisploeg op een 2-0 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar in plaats van de wedstrijd rustig uit te spelen, gaven de mannen van trainer Richard Karrenbelt de zekere zege onbegrijpelijkerwijs alsnog uit handen. DETO’s interim-trainer Jürgen Schefczyk verliet zodoende het Orderbos als grote triomfator.
jurgen
Jürgen Schefczyk op weg naar Apeldoorn Foto Twitter
De eerste helft was er eentje om gauw te vergeten. Aan wat er vervolgens gebeurde tussen de 58e en 82e minuut zal iedereen die CSV Apeldoorn een warm hart toedraagt over een aantal dagen waarschijnlijk met nog véél meer afgrijzen terugdenken… En dat terwijl de tweede helft nog wel zo hoopvol begonnen was voor de lijstaanvoerder in de strijd om de derde periodetitel.
In de vierde minuut na de pauze krulde Jeroen van den Hoek een corner vanaf rechts in één keer achter DETO-doelman Johannes Yarbug: 1-0. Richard van Schooten liet even later na de Apeldoornse voorsprong verder uit te bouwen, Yarbug lag CSV-succes ditmaal succesvol in de weg. In de 56e minuut was het wel weer raak. Steven van Es rondde voorbereidend werk van Jasper van Oorspronk doeltreffend af. 
Op z’n Duits bogen de Vriezenveners vervolgens de 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning. Tom Prumers (58.), Edwin Landeweerd (69.) en opnieuw Prumers (82.) verpestten in extremis de middag voor CSV Apeldoorn en haar aanhang. Na de derde treffer van zijn ploeg  was Jürgen Schefczyk helemaal door het dolle heen. Op z’n rug op het gras liggend dankte de voormalige CSV-coach de voetbalgoden. De drie punten geven DETO weer enige hoop om degradatie naar de eerste klasse alsnog te ontlopen.
Lees ook de voorbeschouwing klik hier
w6j8s9oxc2b03tf04i371wvx6-w300-h250-f-be
CSV Apeldoorn zag in de periodestand Flevo Boys (één wedstrijd meer gespeeld) langszij komen en moet nu AZSV en SC Genemuiden qua puntenaantal naast zich dulden.

Reacties