De man’s beste vriend

De hond wordt beschouwd als beste vriend van de mens voor haar loyaliteit en toewijding. De hond is in staat om iets te doen voor zijn eigenaar. Uit een onderzoek van hoogleraar neurologie aan de Emory University , Gregory Berns bleek dat honden hetzelfde deel van het menselijk brein gebruiken om zintuiglijke waarnemingen te hebben. In feite hebben honden dus ook gevoel .

Ondanks deze bewezen kwetsbaarheid worden duizenden honden nog steeds wreed mishandeld en velen worden achtergelaten op de straten waar ze dan vaak sterven. Straathonden: Met verdwaalde en hongerige blikken lopen ze in de straten, snuivend aan overgebleven voedsel.
In Brazilië zijn er honderden NGO’s die de redding en de zorg voor deze dieren op zich hebben genomen, en ze vechten ervoor om de straathond te laten overleven . Geleidelijk aan, met hulp van de social media is dit werk uitgebreid en worden er nieuwe eigenaren voor deze in de steek en achtergelaten honden gevonden. 
Goed, waarom ook niet een vriendelijke straathond adopteren die veel vreugde kan brengen aan de familie en haar bestaan? 
Maar vergeet dan één ding niet: Een hondenleven duurt gemiddeld 16 jaar, en ze hebben uw aandacht en genegenheid al die tijd nodig. Bezint eer u begint!!

Reacties

Cookieinstellingen