Acties FNV door chauffeurs worden verder opgevoerd

Vrachtchauffeurs reden maandag op de snelwegen A12 en A28 met een snelheid van zo’n zestig kilometer per uur. Ze voerden actie voor een nieuwe cao. 

Bron: Omroep Gelderland Personenauto’s In Nunspeet verzamelden zo’n honderd chauffeurs zich. Ze reden met personenauto’s de snelweg A28 op en niet met vrachtauto’s, omdat de baas ze daarvoor geen toestemming geeft. De politie heeft toestemming gegeven voor de actie. Ook in Arnhem gingen chauffeurs met auto’s de snelweg op.
Startmanifestatie in Utrecht
FNV kaderleden, chauffeurs, verzamelen zich vanochtend om met een eerste groep actievoerders en stakers een begin te maken met acties tegen verdringing en voor meer loon. Zij trekken vanuit vijf verschillende locaties (Nunspeet, Beverwijk, Rotterdam, Arnhem en Gilze) op om vanmiddag een startmanifestatie te houden bij Utrecht.
De acties worden gevoerd omdat de onderhandelingen over een nieuwe cao in de sector Transport en Logistiek helemaal zijn vastgelopen. Ook buiten Gelderland zijn er meerdere plekken waar de chauffeurs bijeenkomen. De bedoeling is om later vandaag samen te komen voor een manifestatie in Midden-Nederland. De actie wordt georganiseerd door de vakbond FNV.
Loonsverhoging
Op 15 maart stemden de leden het cao-bod van de werkgevers af en besloten massaal dat het tijd werd om actie te voeren. Volgens de vakbond zitten steeds meer chauffeurs en warehousemedewerkers werkloos thuis. Voor wie nog wel werk heeft wordt alles duurder, maar een loonsverhoging zit er volgens de werkgevers niet in. Ook klagen chauffeurs al jarenlang over buitenlandse chauffeurs die voor veel minder salaris rijden en daardoor het werk van chauffeurs in Nederland overnemen. De FNV is van plan de acties langzaam op te voeren.
uzy8jfp29mlf4ye4jicurryqg-w300-h125-f-bes4a57kbxzwz4xwcy8ixc55yih-w300-h125-f-be
Lees ook de blog van Walther Ploos van Amstel: De chauffeurs hebben gelijk; de vakbonden niet.

Reacties