Kans op onweer in de avond

Warme dag en daarna stuk kouder

Zeist (weeronline.nl), 7 april 2014 – Laatste update: 14:26 uur
Vandaag wordt het voorlopig de laatste warme dag met in het binnenland maxima van 20 graden of meer. Er is veel bewolking, maar vooral in het centrum en oosten laat de zon zich ook zien. Vanmiddag stijgt de kans op een lokale onweersbui. Vanavond verdrijven pittige regen- en onweersbuien de warmte naar het oosten. Er is kans op hagel en zware windstoten.
Vanmiddag neemt de kans op een regen- of onweersbui vooral in het westen geleidelijk toe. In het midden en oosten blijft het nog overwegend droog met enkele zonnige perioden. Een lokale (onweers)bui valt ook daar echter niet uit te sluiten.
Met een matige zuiden- tot zuidwestenwind wordt zeer zachte lucht aangevoerd. Het wordt in het binnenland 20 graden of meer. Aan zee komen de maxima uit tussen 15 en 18 graden.
Vanavond volgen meer buien. Vanuit het zuidwesten trekken pittige regen- en onweersbuien over het land. Daarbij is kans op hagel en lokale zware windstoten. De buien verdrijven de warme lucht.
Vannacht trekken de onweersbuien naar Duitsland weg. Het blijft in eerste instantie bewolkt met hier en daar buiige regen. Richting de ochtend wordt het droog en klaart het vanuit het westen op. De temperatuur daalt naar een graad of 9.
Morgen is het goed voelbaar dat we in een koudere luchtsoort terecht zijn gekomen. Het wordt niet warmer dan 11 graden aan zee en 13 graden in het oosten van het land. Een vrij krachtige tot krachtige westenwind maakt het voor het gevoel nog frisser. De dag staat in het teken van buien met in het noorden een kleine kans op onweer.
In de avond doven de meeste buien uit en neemt de wind af. De nacht verloopt overwegend droog. Tijdens brede opklaringen koelt het af naar 7 graden aan zee en 4 in het binnenland.
Woensdag en donderdag blijft het onder invloed van een hogedrukgebied grotendeels droog met wolkenvelden en zon. De temperatuur loopt daarbij in het binnenland weer op naar een graad of 15. Vrijdag neemt de kans op neerslag weer toe.
De lange termijnverwachting toont licht wisselvallig weer. Droge dagen en dagen met neerslag wisselen elkaar af en de maximumtemperatuur ligt rond 14 graden. Oftewel typisch Hollands lenteweer!
Op de hoogte blijven an het weer? Volg ons dan op facebook 
ak15nezyhhngsen4sx3567cn8-w300-h250-f-be

Reacties