Tiental Victoria Boys bedwingt koploper

ZVV’56 mist kampioensvorm in derby

Op weg naar het kampioenschap in de vierde klasse G liep lijstaanvoerder ZVV’56 zondagmiddag flinke averij op. De formatie van trainer Stienus ging met 3-1 onderuit tegen Victoria Boys, dat na een rode kaart bijna een uur lang met tien man moest spelen. Omdat achtervolger Warnsveldse Boys Groen Wit met 5-0 versloeg, raakte het vlaggenschip van de club uit Zevenhuizen de koppositie kwijt. Zondag staat de topper ZVV – Warnsveldse Boys op het programma.
Wil ZVV een kans maken om de naaste concurrent definitief van zich af te schudden, dan zal het wel wat beter voor dag moeten komen dan zondagmiddag in de derby aan de Berghuizerweg. Tegen Victoria Boys mocht een slap ZVV geen moment aanspraak maken op de overwinning. Al na twaalf minuten zette Jim Florentinus de koploper uit Zevenhuizen op achterstand. In ondertalsituatie schoot Barry de Jong de gretige thuisploeg vijf minuten na rust zelfs naar een dik verdiende 2-0 voorsprong

sam

Pas vanaf dat moment leken de mannen van Stienus Haan te beseffen wat er op het spel stond en voerden ze de druk op Victoria Boys op. Dit resulteerde twintig minuten voor het einde in de aansluitingstreffer door Remco Herms. Daar bleef het bij. ZVV drong wel aan, maar miste de overtuiging en het vernuft om in elk geval een punt veilig te stellen. In de blessuretijd maakte Florentinus aan alle onzekerheid een einde door uit snelle een uitval de eindstand op 3-1 te bepalen.