Aan het woord! Ivan Borghstijn van boekhandel Nawijn & Polak interviewt Adriaan van Dis in CODA

zondag 27 april | CODA Auditorium | inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur

Ivan Borghstijn van Nawijn & Polak gaat zondag 27 april in gesprek met Adriaan van Dis. In de vorm van een interview komt het onderwerp reizen uitgebreid aan bod. Hiermee sluit deze avond aan bij het thema van de Boekenweek 2014. Op geheel eigen wijze laat Borghstijn Van Dis vertellen over het interview dat Van Dis had met A. den Doolaard in 1990. Nawijn & Polak is ook aanwezig met een boekentafel.
 
Adriaan van Dis (1946) was onlangs nog te zien in De Wereld Draait Door waar hij voor de tweede keer een aflevering van het legendarische boekenprogramma Hier is… Adriaan van Dis in de zendtijd van DWDD presenteerde. Van Dis studeerde Nederlands en Zuid-Afrikaans aan de Universiteit van Amsterdam en heeft als redacteur gewerkt bij NRC Handelsblad waar hij ook tijdens zijn studie al werkte. Daarnaast begon hij zich te richten op romans, zowel fictie als non-fictie. Landelijke bekendheid verwierf hij met het eerder genoemde programma Hier is… Adriaan van Dis dat hij van 1983 tot 1992 presenteerde. De jaren daarna wijdde hij zich volledig aan de literatuur en schreef hij boeken alsDubbelliefde, In Afrika, De Indische boeken en het Boekenweekgeschenk Palmwijn. In de zomer van 1992 keerde hij terug op de televisie als presentator van het programmaZomergasten. In 2008 was hij te zien in Van Dis in Afrika, een reeks reisreportages die in 2012 een vervolg kreeg met Van Dis in Indonesië. Van Dis heeft niet alleen veel gereisd maar ook veel reisromans geschreven en in 2007 verscheen Leeftocht, een boek vol nooit eerder gepubliceerde boekfragmenten, reisverhalen en essays over veertig jaar schrijven, reizen en ‘nog zo wat’.
sgxxr4c002jxqdolmq8y1sl56-w300-h125-f-be
 
De deuren van CODA Auditorium (ingang CODA Museum Apeldoorn) gaan 27 april om 19.30 uur open; de avond begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de CODA vestigingen en Nawijn & Polak in Apeldoorn en kosten op vertoon van uw CODA pas of bij besteding bij boekhandel Nawijn & Polak € 10,00. Voor niet-leden en in de losse verkoop kosten de kaarten € 12,50.

Reacties