Heidebrand Hoge Veluwe met 40 blusvoertuigen onder controle

Door de aanjagende wind moeilijk te bestrijden heidebrand bij Nationaal Park de Hoge Veluwe nabij Hoenderloo heeft honderden hectaren natuurgebied in de as gelegd.

Een grote en moeilijk te bestrijden heidebrand bij Nationaal Park de Hoge Veluwe nabij Hoenderloo heeft honderden hectaren natuurgebied in de as gelegd.

De brandweer probeert met inzet van tientallen brandweereenheden uit Veiligheidsregio Gelderland Midden, grip te krijgen op de brand en zelfs een blusheli. moest water halen bij Loenen. (zie beelden) De wind zorgt voor een razendsnelle verspreiding van het vuur.
Ook zijn er brandweereenheden uit Veiligheidsregio Noordoost Gelderland, Veiligheidsregio Utrecht, Twente, Limburg en Brabant ingezet om de brand te bestrijden, ruim 40 blusvoertuigen zijn actief om de brand te bestrijden. Regionale meetploegen zijn metingen in het gebied aan het doen, om te kijken of of er gevaar is voor de volksgezondheid.


Er is één brandweerauto ten prooi gevallen aan de vlammen, hier hebben zich geen persoonlijke ongevallen voor gedaan. 
gyandhf965282x9aaxf615rny-w300-h250-f-be
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief. 

Reacties