Herbenoeming Hoofdredacteuren Wegener stuit op GROOT Verzet

In de wandelgangen valt te beluisteren dat de top van Wegener de benoemingsprocedure wil aanpassen om gedoe zoals bij de Persdienst te voorkomen. Jan van ’t Hart wordt daar de nieuwe hoofdredacteur. Kees Pijnappels, de zittende hoofdredacteur, is op non-actief gezet. Hij vecht zijn ontslag aan.

Bron: Villamedia.nl: Redacties Wegener in verzet Bij de kranten van Wegener bestaat grote weerstand tegen de wijze van herbenoemen van de hoofdredacteuren.
De meeste redacties willen hun zittende hoofdredacteur niet opofferen voor een kandidaat van buiten, zoals recent bij De Wegener Persdienst is gebeurd.
Het Brabants Dagblad houdt vast aan zittend huidige hoofdredacteur Ton Rooms die het vertrouwen geniet van de redactie. “Het is in strijd met het redactiestatuut om een hoofdredacteur te laten solliciteren op zijn eigen functie”, zegt voorzitter Ron Lodewijks van de redactieraad.
De redactie van de PZC voelt er niks voor om de hoofdredacteur verantwoordelijk te maken voor commerciële zaken. Derhalve is de redactie tegen het wijzigen van het functieprofiel, het aanpassen van het redactiestatuut en de sollicitatieprocedure.
Secretaris Jeffrey Kutterink van de redactieraad: “De uitslag van de motie hebben we meegedeeld aan directie van Wegener. We staan open voor een gesprek. We wachten op een uitnodiging.”
De redactie van Eindhovens Dagblad staat pal achter hoofdredacteur John van den Oetelaar. Daarom is alleen het profiel van de hoofdredacteur onlangs tijdens de plenaire redactievergadering in stemming gebracht en niet de kandidaat. 
Als Van den Oetelaar voor de directie ook een geschikte kandidaat is, dan is een externe procedure niet nodig, staat te lezen in de notulen van 10 april.
De redactie van De Gelderlander volgt dezelfde lijn, meldt voorzitter Ronald Spaak van de redactieraad. Waarnemend hoofdredacteur Ad van Heiningen is de enige kandidaat.
Directeur Peter Stadhouders (HR & Transitie), zou zijn afgestapt van het idee om extern kandidaten te werven. Voor de titels die nog door de procedure heen moeten, wordt nu uitgegaan van de herbenoeming van de zittende hoofdredacteur voor maximaal vier jaar. Wel zal de kandidaat een assessment moeten ondergaan. Indien nodig, dan wordt alsnog buiten de deur gekeken. Een bericht hierover van Spaak op intranet is inmiddels verwijderd.
“Een besluit hierover is nog niet genomen”, reageert Stadhouders. “Het bericht was wat voorbarig. We gaan met hoofdredacteuren en redactieraden verkennend praten over een eventuele aanpassing van de procedure.”
In de wandelgangen valt te beluisteren dat de top van Wegener de benoemingsprocedure wil aanpassen om gedoe zoals bij de Persdienst te voorkomen. Jan van ’t Hart wordt daar de nieuwe hoofdredacteur. Kees Pijnappels, de zittende hoofdredacteur, is op non-actief gezet. Hij vecht zijn ontslag aan.
Op dit moment zijn bij Wegener drie hoofdredacteuren nieuwe stijl benoemd. Behalve ’t Hart zijn dat Martha Riemsma (DTC/Tubantia) en Johan van Uffelen (BN De Stem). Laatstgenoemde is voor twee jaar herbenoemd.
Bij De Stentor moet de benoemingsprocedure nog beginnen. Wel is het redactiestatuut inmiddels aangepast. Secretaris Fred Beens van de redactieraad: “Wij willen duidelijke regels. Zoals het gegaan is bij de Persdienst, dat willen wij zeker niet.”
Auteur: Bart Ebisch klik hier
h5qaxbhhlvibdacdrrwsqiyh1-w300-h250-f-be
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief. 

facebook Amateurvoetbal Apeldoorn Uitslagen en Standen twitter Amateurvoetbal Apeldoorn Uitslagen en Standen  youtube Amateurvoetbal Apeldoorn Uitslagen en Standen