Neerslagtekort weggewerkt

Regenachtig weer komende dagen misschien weken

Het neerslagtekort dat zich sinds vorige maand heeft opgebouwd wordt in de komende dagen vrijwel helemaal weggewerkt. Tot maandag blijft het wisselvallig met dagelijks buien.
Op sommige plekken valt de komende dagen de complete maandhoeveelheid aan neerslag, verwachten meteorologen van Meteogroup donderdag. De regen is volgens de weerkundigen zeer welkom voor de land- en tuinbouw, vooral in het zuiden en westen van het land. Daar is tot nu toe sprake van een neerslagtekort tot zeventig millimeter.
Van een neerslagtekort wordt gesproken als er meer water verdampt dan er aan neerslag valt. Een tekort aan neerslag is voor deze tijd van het jaar vrij normaal. Zo waren de tekorten in 2009 en 2011 veel groter. In het eerste geval liep het tekort aan het einde van de zomer zelfs uit tot bijna tweehonderd millimeter.
hpucdwzd8qs796z1cou6mq0su-w300-h125-f-be
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.  

Reacties