Apeldoorner Waylon en Ilse de Lange zorgen voor stampvolle kroegen in Apeldoorn

Nederland stond zaterdag als 24e land met Waylon en Ilse de Lange op het podium bij de finale van het Eurovisiesongfestival. 

Ilse DeLange en Waylon worden tweede na de negende plaats van Anouk in 2013.
Oostenrijk (The Queen in Europe) wint met 290 punten, Nederland 2e met 238 punten en Zweden derde met 218 punten. Op vier na de beste score en voor het eerst in de geschiedenis van het Eurovisie songfestival een tweede plaats.
lse DeLange en Waylon, samen The Common Linnets, hebben hun laatste repetitie zonder al te veel problemen afgerond. Het duo oefende zaterdag voor het laatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival en daar was weinig op aan te merken.
r4z0e2a3wwnqn3ufauis4l3ju
Vrijdag ging het met de zangeres en zanger iets minder soepel. Zo bleek er iets mis te zijn met hun microfoons. Dit probleem werd echter snel verholpen. Ook hadden de podiumtechnici niet genoeg tijd om het enorme spandoek van de Deense deelnemer Basim naar beneden te halen.
Het duo leek zich weinig aan te trekken van de kleine technische foutjes. In de hal was te zien hoe DeLange tijdens het wachten haar niet aangesloten gitaar bespeelde en begon te zingen om de concentratie te behouden. Na afloop maakte de zangeres nog even tijd voor wat Nederlandse fans die zich in de zaal hadden verzameld.

http://www.youtube.com/watch?v=kcSCxkdc_Dg
“Het lijkt alsof ze meer besef hebben van de kansen die zij krijgen op het Eurovisie Songfestival”, zegt een van de aanwezige journalisten tegen Novum Nieuws. “De vele jonge deelnemers weten niet beter en nemen deze ervaring voor lief. Ilse en Waylon weten hoe hard je moet knokken om voor zo’n groot publiek op te mogen treden en weten echt wat deze ervaring waard is. Daarom zie je ze meer dan andere artiesten genieten van hun moment op het podium.”
De grootste uitdaging voor DeLange en Waylon is volgens Radio 2-dj Daniël Dekker om de spanning er voor hunzelf in te houden. “Ze hebben na al die repetities het nummer al vele malen gezongen”, zegt hij. “Dan moet je de spanning erin weten te houden. Dat is ze goed gelukt. Hopelijk is dat vanavond niet anders.” De finale van het 59ste Eurovisie Songfestival in Kopenhagen ging van Start. Ilse DeLange en Waylon kwamen onder luid gejuich het podium op.
The Common Linnets traden direct na gastland Denemarken op. Het Verenigd Koninkrijk sloot de rij. Malta met ook een goed liedje zaten voor De Lange en Waylon

http://www.youtube.com/watch?v=iWPZe_DTp2U
License de Telegraaf
Overijssel zat klaar voor finale songfestival met Ilse DeLange en Waylon.  Op verschillende plekken in Overijssel werd vanavond met spanning de finale van het Eurovisie Songfestival bekeken. In de hele regio keken mensen mee om te zien of Ilse DeLange en Waylon als The Common Linnets het songfestival zouden winnen.
De finale had een Twents tintje: zowel Ilse DeLange als Waylon hebben een band met Twente. DeLange komt van oorsprong uit Almelo en Waylon zijn vader komt uit Enschede.
Volgens de bookmakers eindigen The Common Linnets in de top drie. Volgens de Engelse krant Metro gaat Nederland zelfs winnen.
In Almelo wordt in de bibliotheek op groot scherm naar de finale gekeken.


Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.