Brede opklaringen en Mooi Weer na woensdag

Zeist (weeronline.nl), 13 mei 2014 – Een hogedrukgebied krijgt de komende dagen steeds meer grip op ons weer. Morgen zijn we nog niet van alle buiigheid verlost, maar daarna volgen droge dagen met veel zon en in het weekend temperaturen boven 20 graden.

Vanavond nog kans op een enkele lichte regenbui in het noorden van het land. Verder brede opklaringen en droog. Er volgt vooral in het midden en zuiden een heldere nacht. De temperatuur kan dalen tot een graad of 3. En daarmee is ook een graadje vorst aan de grond mogelijk. Het noorden blijft met wolkenvelden te maken houden en daar valt tegen de ochtend ook wat regen. Het noorden kan minima rond 6 graden verwachten.
Morgen verloopt de ochtend vooral in het noorden bewolkt met van tijd tot tijd wat regen. In het zuiden is het eerst nog zonnig. Morgenmiddag verplaatst de bewolking en neerslagactiviteit naar het zuiden en komt in het noorden de zon tevoorschijn. Er staat dan een meest matige noordwestenwind. De middagtemperaturen komen uit rond 14 graden in het noorden en 16 in het zuiden.
’s Avonds dooft de buiigheid uit en in de nacht zijn er opklaringen, maar kan ook mist en lage bewolking ontstaan. Met minima rond 4 graden is vorst aan de grond niet uitgesloten.
Donderdag hebben we met hogedrukinvloeden te maken. Er waait nog wel een vrij frisse wind uit het noorden en mogelijk start de dag grijs. In de loop van de dag wordt het volop zonnig en stijgt de temperatuur tot een graad of 17. Neerslag wordt donderdag niet verwacht.

mmvml65b24al2pbejbysw0b1l-w300-h250-f-be
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties