Loverboy -Praktijken in Apeldoorn nemen toe

Afgelopen jaar hebben meer mensen melding gemaakt van jeugdprostitutie en loverboy-praktijken dan in 2012. Deze stijging komt hard aan voor de gemeente Apeldoorn. De gemeente probeert al jaren dit hardnekkige probleem op te lossen.

Apeldoorn probeert al jaren de gedwongen prostitutie en mensenhandel tegen te gaan. De gemeente besteedt extra aandacht aan voorlichting over de loverboy-praktijken op scholen. Daarnaast is er een speciaal meldpunt en verloopt de samenwerking tussen verschillende instanties soepel. 
Tegenvallende cijfers
Vorig jaar kwamen er 27 meldingen binnen over loverboys ten opzichte van 23 meldingen in 2012. Deze cijfers zijn een grote tegenvaller voor de gemeente, aangezien ze de hoop hadden om in 2014 minder dan 23 meldingen binnen te krijgen. 
Oorzaak goede voorlichting 
Ondanks de tegenvallende cijfers denkt de gemeente Apeldoorn dat de stijging waarschijnlijk te maken heeft met de goede voorlichting. Betrokkenen durven zo eerder naar de politie toe te stappen en weten waar ze terecht kunnen. 
Hoewel de loverboys in Apeldoorn een hardnekkig probleem vormen, denkt wethouder Paul Blokhuis van de ChristenUnie niet dat het probleem in Apeldoorn groter is dan in andere gemeenten. 
Zo meldt de Stentor. 
mmvml65b24al2pbejbysw0b1l-w300-h250-f-be
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties