Opties zijn veiliger dan aandelen

Waarom heb ik een passie voor opties? Wat maakt voor mij persoonlijk het beleggen met opties ook zo leuk? Ik neem u mee op een kleine tocht door de militaire geschiedenis die ik weet te combineren met het beleggen in opties.

Marktbeeld door (Tom Lassing) – De grootste militaire strategen kunnen we namelijk vergelijken met optiebeleggers…
In een gratis webinar samen met US Option Traders Martin en Douwe is dat mijn deel van de presentatie. Geef u nu op voor dit webinar dat we 5 juni om 20:00 uur gaan laten plaatsvinden!
De waarschijnlijke winnaar in Nederland van de EU verkiezingen (D66) heeft het over een massale stem voor Europa… Je kan ook stellen dat de meerderheid van de bevolking de EU zo weinig interesseert dat ze er niets eens voor komen stemmen, maar dat het ze het ook niet waard is om actief ‘neen’ tegen de EU te komen stemmen. De kans was er gisteren om een stem te laten horen. Die kans hebben de meeste stemgerechtigden aan zich voorbij laten gaan. Dan straks ook niet klagen over het feit dat de democratie je door de EU afgepakt is. Je hebt er, door niet te stemmen, ook helemaal niets voor gedaan…
In Thailand heeft het leger alsnog een totale staatsgreep uitgevoerd. Het is de 19e coup sinds 1932. De militairen waren het politieke gerommel zat en willen netheid en orde… Logisch want in de militaire structuur is er duidelijk een hiĆ«rarchie. Zoiets mist in de politiek. Het is de kunst als democratie om de militairen met hun wapens in toom te houden. Dat is Thailand dus duidelijk niet gelukt. De Thaise economie heeft duidelijk last van het gerommel. Ook is het de vraag of de zo belangrijke toeristenindustrie nu niet hard geraakt wordt. Immers, durven buitenlandse toeristen nog wel te komen met al die onrust in het land?
Het moet niet gekker worden. De schulden van Griekenland lopen verder op, maar de Fitch rating is beter geworden. De reden van de opwaardering is dat er nu meer controle over de financiƫle puinhoop is. Overigens blijven Griekse schulden ook bij Fitch rommel. Ze krijgen echter een iets mooiere verpakking mee van Fitch.
S&P heeft de rating voor Spanje opwaarts bijgesteld.
De banken willen kijken of ze ‘samen’ geldautomaten kunnen gaan beheren in kleine kernen. Het is de banken vaak te duur om ieder voor zich een geldautomaat te plaatsen. Door concurrentie uit te sluiten en samen te werken kunnen ze de kosten verlagen. Het houdt tevens in dat nieuwe aanbieders nooit meer een kans gaan krijgen. Wat is wijsheid? Als geldautomaten te duur worden voor een bank, dan zal de leefbaarheid in kleine kernen nog weer verder afnemen.

Reacties