Zwartboek UWV deel-1 Bron de Stentor

Uitkeringsgerechtigden met arbeidscapaciteit zijn verplicht zich voldoende in te spannen om werk te vinden. Zo moeten ze zich inschrijven als werkzoekende, beschikbaar zijn voor arbeid, aantoonbaar voldoende solliciteren en zich houden aan de afspraken die ze (digitaal) met de werkcoach van UWV maken.

Uitkeringsgerechtigden met arbeidscapaciteit zijn verplicht zich voldoende in te spannen om werk te vinden. Zo moeten ze zich inschrijven als werkzoekende, beschikbaar zijn voor arbeid, aantoonbaar voldoende solliciteren en zich houden aan de afspraken die ze (digitaal) met de werkcoach van UWV maken. Overtredingen van de regels kan leiden tot maatregelen zoals het (tijdelijk) verlagen of zelfs stopzetten van de uitkering. Klinkt redelijk, toch?
Een bloemlezing uit de honderden reacties die de Stentor binnenkreeg
Nog in conclaaf
Ze heeft jarenlang gewerkt, ook tijdens ziekte en verlof. Maar tegen de reorganisatie was ze niet bestand. Werkloos per 1 oktober 2013. Ze ging in conclaaf met werkgever en jurist over de afvloeiing, solliciteerde die eerste weken nog niet. Wel had de Westervoortse haar cv ge-upload op diverse vacaturesites. ,,Het was destijds nog niet duidelijk of dit een sollicitatieactiviteit was en dat het geregistreerd diende te worden via de werkmap op de site van UWV. Januari 2014 op gesprek geweest waarbij consulent vroeg waarom ik in oktober niet gesolliciteerd had. Hierbij werd aangegeven dat het zetten van een cv op een vacaturesite ook een sollicitatieactiviteit is. Maar er valt niet te achterhalen wanneer een cv ge-upload wordt, wel wanneer je je geregistreerd hebt op die site. UWV heeft dit alsnog gezien als het niet voldoen aan mijn sollicitatieplicht. Gevolg: 4 maanden (periodes) gekort voor 25%! . Terwijl je al op 70% staat.’’
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief. 
Cookieinstellingen