Henri op Camino 25 mei STOP ALS

Het slapen in een echte auberge heeft voor- en nadelen. De vele contacten en de speciale camino sfeer zijn zeker voordelen. Het nadeel is dat de slaapzaal het best te vergelijken is met een boeren schuur van 100 jaar geleden. Super koud, maar wel goed geslapen. Inmiddels ben ik immuun geworden voor snurken. Nog een voordeel is dat iedereen vroeg opstaat, wakker om 6.30 uur. Gisteravond nog een gedeelte van de CL finale gekeken, maar was te moe om het af te kijken. 

Cruz de Ferro Datum 25 mei 2014   (dag 9 Van Hospital de Orbigo Naar Molinaseca Gereden afstand 67 km Totaal gereden afstand 664,5 km
Vandaag is het eerste deel van de etappe vlak naar Astorga. Vanaf daar begint de klim naar Cruz de Ferro. In de auberge had men mij bang gemaakt dat er sneeuw zou liggen en gezien de besneeuwde toppen in de verte zou dat goed kunnen. Het klimmen ging super en eenmaal boven gelukkig geen sneeuw, al was het wel koud. Cruz de Ferro bevind zich op 1504 meter en is daarmee het hoogste- en hoogtepunt van de camino. Traditie is dat men hier stenen achter te laat die zijn meegenomen van huis om de last achter te laten en iets af te sluiten. Ik heb een doosje met daarin steentjes van het graf van mijn ouders. Mijn moeder die aan ALS is gestorven en mijn vader die haar tijdens deze ziekte heeft verzorgd. ALS is het goede doel waarvoor ik geld inzamel tijdens deze tocht. Na dit emotionele moment weer verder.
asv4on4w2icisy3bwswv6z9a2-w120-h180-f-be
Vanaf de top moet er flink afgedaald worden. Deze afdaling is bijzonder spectaculair, mede door het wandelpad (hiking trail). Diverse stukken gelopen om geen onnodige risico’s te nemen. Onderweg nog gestopt bij Manjarin, waar in een soort hippieachtige sfeer de oude tempeliers gebruiken in ere worden gehouden.
SAM_1239.JPG

SAM_1255.JPG

 

Reacties