Vanuit het zuiden buien

Gedurende de middag trekken de buien landinwaarts en bereiken pas in de loop van de avond de noordelijke provincies. De buien activeren in de loop van de dag. Vooral in het zuidoosten is daarbij kans op onweer, hagel, windstoten. In de zuidelijke landshelft kan lokaal een aanzienlijk hoeveelheid neerslag vallen van 30-40 mm. Voor de buien uit wordt het 21 tot 23 graden.

Buien vanuit het zuiden  
Zeist (weeronline.nl), 26 mei 2014 – Laatste update: 09:32
Vanochtend is het op de meeste plaatsen bewolkt, maar wel droog. Eind van de ochtend trekken vanuit het zuidoosten buien het land binnen. Vannacht wordt het droger, maar een enkele bui blijft mogelijk. De noordoostenwind trekt aan naar krachtig op de Wadden en matig landinwaarts. Het wordt vannacht niet veel kouder dan 14 of 13 graden.
Morgen wordt een overwegend bewolkte dag met geregeld, soms stevige, regenbuien. In de ochtend staat nog een stevige noordoostenwind, maar deze zwakt geleidelijk wat af. Verder wordt het iets frisser dan vandaag.
mng3tke5k0ns622gg1zk2zqhg-w120-h180-f-be
Ook woensdag regent het een groot deel van de dag en is er veel bewolking aanwezig. Daarna lijkt het tij te keren en wordt een droger en zonniger weerbeeld verwacht. Ook wordt het dan geleidelijk weer wat warmer.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER