Belgie wint met 5-1 van Luxemburg

België heeft in de aanloop naar het WK een ruime oefenzege geboekt op Luxemburg. In Genk werd het maandagavond 5-1.

In de derde minuut was het al raak voor de ploeg van Marc Wilmots. Op aangeven van Marouane Fellaini zette Romelu Lukaku de Belgen op 1-0.

Na veertien minuten trok RKC-spits Aurélien Joachim de stand namens Luxemburg echter weer gelijk met een fraai afstandsschot. Acht minuten later strafte Lukaku gepruts in de Luxemburgse verdediging af en bracht daarmee België weer op voorsprong.

In de tweede helft zorgde Lukaku met zijn derde doelpunt van de avond voor de 3-1. Twintig minuten voor tijd zorgde voormalig FC Twente-speler Nacer Chadli voor de 4-1.

Het slotakkoord was voor middenvelder Kevin De Bruyne, die in de laatste minuut met een benutte strafschop voor de 5-1 eindstand zorgde.

Er staan voor België nog oefeninterlands met Zweden (1 juni in Solna) en Tunesië (7 juni in Brussel) op het programma. Op het WK is België ingedeeld in poule H met Algerije, Rusland en Zuid-Korea.

Overzicht: Oefeninterlands in aanloop naar WK