Waylon is terecht

APELDOORN – De hashtag ‘waariswaylon’ is momenteel een van de meest gebruikte kreten op Twitter. Maar de Apeldoornse zanger lijkt terecht. Op Facebook liet Waylon weten dat hij niet zoek is.”Er is niet zo veel aan de hand, anders dan men doet vermoeden”, schrijft hij. Volgens hem is the Common Linnets meer een project van Ilse de Lange dan van hem. Het album en het Songfestival zouden ze samen doen, daarna was het aan Ilse. Ook noemt hij het gebrek aan ‘creatieve gelijkwaardigheid’ als reden niet verder te gaan. Aanleiding was het nieuws dat de Apeldoornse zanger al enige tijd niet meer is gezien. Gebruikers van Twitter plaatsten massaal foto’s waar hij niet op te zien is, met daarbij de tekst: ‘nee, hier is ie ook niet’.

De zanger heeft in het verleden toegegeven dat hij met verslavingen kampte, met name in de periode na zijn mislukte huwelijk van jaren geleden. “Toen ik met hem omging, was hij wel eens een paar dagen opeens weg”, zegt zangeres Rachel Kramer, die ooit met Waylon in de voorrondes van het Nationaal Songfestival stond. “En dan stond hij weer voor de deur. Bleek, rode ogen, sliep een gat in de dag. Ik ben een horecameisje, ik wist genoeg.”
De afgelopen week was de zanger er niet bij toen er promotieoptredens werden gegeven in België en in Wenen. Ook gisteren in Berlijn liet Waylon verstek gaan, terwijl hij bij had laten weten zo graag te gaan toeren. Intussen ‘zocht’ Twitter naar de zanger, en liet zelfs minister Opstelten zich niet onbetuigd. Hij beloofde uit te kijken naar Waylon.
The Common Linnets, met Ilse DeLange als andere helft van het duo, traden intussen gewoon op, maar met Jake Etheridge als zanger. Getuige zijn van de fysieke vondst van Waylon kan op 21 juni, dan speelt het duo in het Twente Stadion.
pwr1rb3pys2rg4k6a39f4cbf3-w300-h250-f-be
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties