Heeft u de zomervakantie al geregeld? Mag uw hond mee op vakantie?

Niets fijner dan samen met uw maatje genieten van mooi weer, prachtige natuur en lange wandelingen. Om er voor te zorgen dat het zowel voor u als uw huisdier een succes wordt is het verstandig om goede voorbereidingen te treffen.

Uiteraard begint het bij het uitzoeken van de vakantie bestemming.
Binnen Nederland zijn er veel hond-vriendelijke vakantie bestemmingen, denk aan bijvoorbeeld de waddeneilanden.
Ook in de Europeese landen om ons heen zijn honden welkom mits aangelijnd. Ieder land heeft zijn eigen regels. Wist u dat er bijvoorbeeld in Italië een muilkorf verplicht is als u uw huisdier mee over straat neemt?
Deze regels gelden niet alleen voor de vakantie bestemming maar ook voor de landen waar u door heen reist. 
Zo is in alle landen de Rabiës vaccinatie verplicht en moet deze (binnen de EU) minstens 21 dagen vóór de reis zijn toegediend. Niet alle hondenrassen mag u zomaar mee op vakantie nemen, er zijn landen waar bijvoorbeeld (kruisingen van) bully-achtigen niet welkom zijn.
Dan is er natuurlijk de vraag wat neemt u allemaal mee voor uw huisdier? Goed voorbereid op pad gaan is het halve werk.
Via Natura heeft veel artikelen die handig zijn voor onderweg of op de vakantie bestemming. Denk hierbij aan handige koel-drinkflessen, koelbanden en -matten, tekentangen, adreskokertjes, grondpinnen etc. 
Via Natura heeft samen met het merk Puur een speciale reis-kit van diverse natuurlijke- en homeopathische middelen samengesteld die ondersteuning geven bij de meest voorkomende kwalen en ongelukken.
Ook kunnen wij u adviseren wat te voeren als u op vakantie gaat. Voor honden die altijd brokvoeding krijgen is aan te raden vooral voldoende voeding mee te nemen. Sommige merken zijn niet verkrijgbaar in andere landen of zijn anders van samenstelling.
Ervaring leert dat de meeste honden actiever zijn op vakantie, dus wees niet te zuinig met het meenemen van de juiste hoeveelheid.
Voert u normaal gesproken een rauw vlees dieet aan uw hond, heeft Via Natura een heel breed assortiment voedingen die zeer geschikt zijn om mee op vakantie te nemen; bijvoorbeeld gevriesdroogde voedingen; licht gewicht om mee te nemen, u voegt enkel warm water toe en u heeft een maaltijd verse voeding. De vertering van gevriesdroogde voeding is gelijk aan rauwe voeding. Ook hier zijn hypoallergene varianten en zelfs een Biologische variant in verkrijgbaar. 
Ook hebben wij een ruim assortiment natuurlijke blikvoedingen of worsten zonder toevoegingen, met een hoog vleesgehalte. 
Via Natura is gespecialiseerd in het zoeken naar een oplossing voor vakantie voedingen, m.n. voor de rauw gevoerde (en soms ook allergische) hond.
Ook bieden wij u een handige vakantiechecklist, die u kan helpen de vakantie met uw huisdier goed te plannen en u vooral te focussen op veel vakantie (voor) pret!
Meer lezen over welke specifieke regels die er zijn voor uw vakantie bestemming? Kijk op de website van het LICG: www.licg.nl
Promotie Advies Apeldoorn
www.apeldoornsregiokrant.nl
autoruit-stuk
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties