NP De Hoge Veluwe lanceert sieradenlijn Jachthuis Sint Hubertus

HOENDERLOO – Op woensdag 4 juni lanceert Het Nationale Park De Hoge Veluwe een bijzondere sieradenlijn. Het graniver dat in deze nieuwe sieraden gebruikt is ligt ook in het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, de stichters van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Het graniver is gezet in zilver van de hoogste kwaliteit. Hetzelfde graniver is gebruikt in het Jachthuis Sint Hubertus, ontworpen door H.P. Berlage en gebouwd tussen 1916 en 1920. De authentieke kleurstelling van het Jachthuis is dan ook terug te vinden in de sieraden. De sieraden zijn volgens fair trade principes in opdracht van Tuyu vervaardigd door zilversmeden in Peru. De hangers, oorbellen, ringen, kettingen en manchetknopen zijn vanaf 4 juni te koop in de Parkwinkel. 

Enkele van de sieraden uit de bijzondere collectie

Restauratie Jachthuis Sint Hubertus
Het Jachthuis Sint Hubertus is vanaf 2012 tot begin 2014 gerestaureerd in opdracht van de Rijksgebouwendienst. Tijdens de restauratie is het graniver in de vloer van het Jachthuis in originele staat hersteld. Het resultaat kan bekeken worden tijdens een rondleiding door het Jachthuis. Meer informatie vindt u op www.hogeveluwe.nl.

Over Tuyu
Tuyu verbindt mensen met merken door een fairtrade product op maat. Tastbare herinneringen die vakwerk in goede omstandigheden stimuleren. Want geven is doorgeven. Tuyu is in 2003 opgericht door Antoinette Gast. Tuyu. Made for you. Meer informatie via www.tuyu.nl.
 
Over Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en voert een grotendeels (90%) subsidieonafhankelijke exploitatie. Het Park bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Jachthuis Sint Hubertus, het natuurmuseum Museonder, het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. 

Klik hier om dit persbericht als Word bestand te downloaden. Klik hier voor de trailer van Tuyu over deze sieradenlijn.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties