Ook de Animals mogen geen emblemen dragen op Harleydag Apeldoorn

ROERMOND – Ook de Animals uit Roermond mogen op tweede pinksterdag niet met hun symbool rondlopen op het Harleyfestival in Apeldoorn. De organisatie van de jaarlijkse Harleydag heeft dat verboden. Om precies te zijn: de organisatie verbiedt het zichtbaar dragen van de kleuren of emblemen van maar liefst 13 motorclubs, waaronder dus de Animals. Dat staat in de huisregels die de organisatie woensdag bekendmaakte meldt Dichtbij.nl

Iedereen vanaf 14 jaar moet zich legitimeren en de politie kan iedereen fouilleren. Voorwerpen die als wapen kunnen worden gebruikt, worden afgepakt.
Om iedereen goed te kunnen controleren is het festival maandag geconcentreerd op het Marktplein in het centrum van Apeldoorn. De toegang is gratis, maar elke bezoeker moet een toegangspoort passeren.
De Harleydag in Apeldoorn trekt elk jaar ongeveer 30.000 bezoekers. Er staan duizenden motoren opgesteld. (Dichtbij/ANP)
Emblemen van maar liefst 13 verschillende motorclubs mogen niet zichtbaar gedragen worden op de jaarlijkse Harleydag in Apeldoorn. Dat staat in de huisregels die de organisatie woensdag bekendmaakte.
Het Harley and European Bike Festival op tweede pinksterdag hing door recente spanningen in de motorwereld lang aan een zijden draadje. Politie en gemeenten hebben onder strikte voorwaarden toch toestemming gegeven, aangezien het festival in voorgaande jaren altijd goed is verlopen en vooral een “feestelijke familiedag” was.
Emblemen van Hells Angels, No Surrender, Bandidos, Satudarah, Animals, Black Sheep, Demons, Rebel Crew, Red Devils, Rogues, Spiders, Trailer Trash en Veterans zijn verboden. Ook moet iedereen vanaf 14 jaar zich legitimeren en kan de politie iedereen fouilleren. Voorwerpen die als wapen kunnen worden gebruikt, worden afgepakt.
Om iedereen goed te kunnen controleren is het festival maandag geconcentreerd op het Marktplein in het centrum van Apeldoorn. De toegang is gratis, maar elke bezoeker moet een toegangspoort passeren.
hpucdwzd8qs796z1cou6mq0su-w300-h125-f-be
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties