TROS Sterren.nl geslaagde opzet

Tros muziekfeest groot succes in Apeldoorn

Bron Artikel en foto’s Gelre Nieuws APELDOORN- Dinsdagavond was de aftrap van een nieuw seizoen tros muziekfeesten met diverse bekende artiesten in Apeldoorn.

Het marktplein in Apeldoorn was omgetoverd tot een groot gezellig feestplein met een groot podium en een gezellige sfeer. Diverse artiesten traden op zoals Jan Smit, Gebroeders Ko en K3.

Ook werden er van sterren.nl Wards uitgereikt. Zo ging de award beste zanger naar Jannes, beste zangeres naar Leonie Meijer en het beste levens lied naar Frans Duijts. Het feest trok duizenden mensen uit Apeldoorn en omgeving. Het plein was groots gevuld met mensen. De tros kan spreken van een zeer geslaagde aftrap van een nieuw seizoen tros muziekfeest op het plein.

Gisteren zijn, voor het zevende jaar op rij, de Sterren.nl Awards uitgereikt. Voorafgaand aan de opname van het TROS Muziekfeest op het Plein vanavond in Apeldoorn presenteerden Monique Smit en Tim Douwsma de Awardshow. 

De Award voor ‘Beste Zanger’ is voor Jannes en die voor ‘Beste Zangeres’ voor Leonie Meijer. Zij ontvingen de publieksprijs uit handen van respectievelijk Willie Oosterhuis en Dave von Raven.

De Award voor ‘Beste Groep’ is dit jaar wederom gewonnen door Nick & Simon. Al zes jaar staat het duo steevast aan de top van de Nederlandse muziek, want de Award voor Beste Groep is nog nooit naar een ander duo of groep gegaan. 

Henk Bernard krijgt de Award voor ‘Rijzende Ster’ en Thomas Berge sleept een Award in de wacht voor zijn album ‘Berge Verzet’. De clip bij het nummer ‘Vrij Als De Wind’ van Ancora ontvangt de Award voor ‘Beste Videoclip’. Frans Duijts heeft met ‘Blijf Vannacht Bij Mij’ de Award voor ‘Beste Levenslied’ gewonnen. Uit handen van Jamai ontving Jan Smit de Award voor ‘Beste Single’ voor zijn hit ‘Leeg Om Je Heen’.

De TrosKompas Oeuvre Award gaat dit jaar naar Pierre Kartner, die de prijs ontving uit handen van Corry Konings.

Over de awards


Alle winnaars op een rij:

Beste Zanger: Jannes

Beste Zangeres: Leonie Meijer

Beste Duo/Groep: Nick & Simon

Beste Levenslied: Frans Duijts – Blijf Vannacht Bij Mij

Beste Single: Jan Smit – Leeg Om Je Heen

Beste Videoclip: Ancora – Vrij Als De Wind

Rijzende Ster: Henk Bernard

Beste Album: Thomas Berge – Berge Verzet

TrosKompas Oeuvre Award: Pierre Kartner

Sterren.nl presenteert voor de zevende keer op rij de Sterren.nl Awards. Met deze prestigieuze prijzen wil TROS Sterren.nl het behoud van de Nederlandstalige muziekcultuur waarborgen en musici en auteurs in dit genre stimuleren. 

Sterren.nl Awards

Uitzending zondag 15 juni

Nederland 1 – 14.10 uur

Reacties