Harleydag Apeldoorn nu al weer geslaagd 

Apeldoorn – Tweede Pinksterdag werd in Apeldoorn het Harleydag Apeldoorn  and European Bike Festival gehouden. Tot 19.00 uur kon iedereen weer genieten van de Harley’s, Bikes en ook Trikes.

Duizenden motorliefhebbers op Harleydag Apeldoorn
Het is de tiende editie van het festival. Apeldoorn gaf in tegenstelling tot veel andere gemeenten wel toestemming voor het evenement, maar stelde ook strenge huisregels op. De belangrijkste regels daarbij zjin dat personen gekleed gaan in zichtbare motorclubkleuren en dat de logo’s van de clubs de  Animals, Bandidos, Black Sheep, Demons, Hells Angels, No Surrender, Rebel Crew, Red Devils, Rogues, Satudarah, Spiders, Trailer Trash en Veterans niet welkom zijn op het festival. Dit schrijft Omroep Gelderland maandag.
De laatste maanden zijn veel festivals verboden wegens spanningen in de motorwereld, maar de organisatie van de Harleydag verwacht geen problemen. Mede-organisator Victor Doorn tegen Omroep Gelderland: ‘Wij verwachten een gezellig familiefeest. Ik heb in de zes jaar dat ik nu in de organisatie zit, nog nooit een Hells Angel gezien of mensen van een andere motorclub. Wel een keer wat leden van de groep Satudarah in Apeldoorn, maar die hebben gezegd niet te komen. 
Het is een veilig feest, er staat op de achtergrond genoeg politie georganiseerd. Zelf hebben wij veel extra geld uitgegeven voor extra hekken, beveiligers en op zes plekken bij de toegang hebben we huisregels op moeten hangen. Dat kost wel veel extra geld, zo’n 3000 euro. Het is de tiende editie, het is ook wel jammer, we hadden dat geld anders ook uit kunnen geven aan extra dingen.’
De politie controleert extra in en om Apeldoorn. Dat er extra politie wordt ingezet is heel normaal bij evenementen met 10.000-15.000 bezoekers. De politie mag alle festivalbezoekers fouilleren. Voorwerpen die als wapen kunnen dienen, worden in beslag genomen.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen