Rond 19.00 uur tekst en uitleg door gemeente aan de pers 

Heerlijke dag rond de Hollandse dorpspomp weer. Want een vrijgekomen moordenaar heeft een huis gekregen. In Apeldoorn. Ondanks de verzuchting van NRC-redacteuren die hun porseleinen hoofd in hun ivoren anus hebben zitten: in het geval van Volkert is dat nieuws. Het begon met een brief aan de buurt. Toen deed Twitter waar het voor bestaat: ontploffen. Daarna kwamen de reacties. Van StasJus Fred T., die ‘niet bang is voor een klopjacht’ meldt GeenStijl

Apeldoorn LIVE. De buurtbijeenkomst over Volkert
Van de man in de straat, in Apeldoorn of elders. Kroegenbazen werden bezocht en pretparken in de buurt opgetelefoneerd met de vraag: is Volkert hier welkom? Jazeker, dat is-ie, zolang hij zich maar gedraagt. De sociale media beginnen een heksenjacht, meende de een. Twitter is mild over Van der G., vond nota bene de NOS. Een mens moet ergens wonen, is de gemene deler. Een eenzame enkeling ruikt of hoopt op bloed, en een dronken kobold had de buurt liever onwetend gelaten. Lokale Leefbaar-politici halen hun schouders op. Zij wisten het al weken. Foto’s van een Vermeende Volkert in een winkelcentrum gaan (weer) rond. Straatnamen waar De Brief bezorgd is zingen over internet. 

vanderg2

vanderg1

De Beurtvaartstraat. En Kanaal Noord. Linktips stromen binnen. Dat Volkert al een poosje in de Hofstraat woont, een onooglijk straatje in het overigens prima betaalbare centrum van Apeldoorn, en dat hij meestal met vermomming de straat op gaat, ‘vrijwel altijd een pruik en een bril’. Om half zes is er een besloten buurtbijeenkomst, en pas daarna (rond 19:00) geeft de gemeente uitleg aan de pers. Dus schakelen we nu soort van live naar Apeldoorn, waar de nieuwe buren van Volkert van der Graaf worden ingelicht over zijn komst, enkele weken geleden al, naar hun binnenstad. 
Vanuit de zaal zal @LamyaeA van BNR verslag doen op twitter:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties