Japan verliest na voorsprong van 1-0

Ivoorkust heeft zijn eerste wedstrijd op het WK gewonnen. De Afrikanen knokten zich tegen Japan terug van een 1-0 achterstand om uiteindelijk met 2-1 te winnen. Voor Japan scoorde oud-VVV’er Keisuke Honda, bij Ivoorkust was voormalig Vitesse-speler Wilfried Bony een van de doelpuntenmakers.

Dankzij de overwinning nestelt Ivoorkust zich naast Colombia bovenaan in groep C. De Colombianen hebben dankzij een 3-0 overwinning op Griekenland wel een beter doelsaldo.
Ivoorkust bleef bij zijn twee vorige deelnames, in 2006 en 2010, steken in de groepsfase. Ook in het Braziliaanse Recife leek het voor de Olifanten aanvankelijk mis te gaan. Na een kwartier spelen schoot Honda de Japanners, die in 2002 en 2010 de tweede ronde haalden, met een verwoestend schot op voorsprong.
De pogingen van Ivoorkust om iets aan de achterstand te doen, leidden lange tijd tot niets, maar dat veranderde toen Didier Drogba na een uur spelen binnen de lijnen werd gebracht. Plots straalde de ploeg meer vertrouwen uit en binnen een mum van tijd was de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong.
Bij de goals zelfs was de bijdrage van Drogba overigens nihil. Bony kopte raak in de 64e minuut, Gervinho deed twee minuten later hetzelfde. Beide keren kwam de voorzet van rechtsback Serge Aurier. Ivoorkust speelde de wedstrijd vervolgens tamelijk eenvoudig uit.
Door: Novum