John Berends en Harderwiek

Bron: Harderwiek.nl – Goh, leuk hè!. Onze oud burgemeester John Berends plotseling in het middelpunt van de landelijke pers te zien en te horen. Even was hij dé bekende Nederlander. Hij heeft geregeld dat die Volkert van der G. een plekje heeft kunnen vinden in zijn huidige gemeente Apeldoorn. “Hij vindt dat er in zijn stad ruimte moet zijn voor alle facetten van de samenleving”, aldus zijn naaste medewerkers en verschillende raadsleden. De inwoners van Apeldoorn en vooral de omwonenden malen er niet zoveel om. Het ging tenslotte ‘slechts’ over een politieke moordenaar en niet over bijvoorbeeld het huisvesten van een man als Benno L. Of het dan ook zo gelopen was? Wie zal het zeggen. Maar nu konden de Apeldoorners zich vinden in de beslissing van hun burgervader, als ze maar volledig en open werden geïnformeerd. En dat is gebeurd. Geen enkele verdere commotie.

Een fraaie prestatie van onze oud- burgemeester. Ook heel opvallend was de robot-aftrap van het WK. Althans dat was de bedoeling. Even een fraai staaltje willen tonen van de opbloeiende high-tech in Brazilië. Misschien is het u ontgaan, want veel aandacht heeft het niet gekregen. Het mislukte dan ook grotendeels. De bedoeling was de geheel, vanaf zijn middel verlamde ex-atleet Juliano Pinto de aftrap te laten verrichten. Gehesen in een soort robotpak moest hij, door de eigen hersengolven geleid, zich naar de middenstip begeven om deze aftrap te doen. Maar men overspeelde de hand en de aftrap was daarom net naast de dug-out. “In de praktijk werkt deze gedachtekracht niet voor zo’n robotpak”, zegt de Utrechtse hoogleraar cognitieve neurowetenschappen Nick Ramsey, “het hersensignaal is te zwak en te weinig precies om een looprobot te besturen”. De Brazilianen dachten daar anders over en probeerden het toch. Voortaan eerst even uitproberen was misschien een ideetje geweest? 
w50d6cclkm04846fxf19i2spd-w300-h125-f-be
Ook leuk en opvallend was de schreeuw van Dick de Jong, oud gemeenteraadslid van den Haag, richting Eric Staal gedurende zijn verhoor door de enquête commissie Woningcorporaties. Als die Staal doorlopend een soort dementie veinst, schreeuwt de Jong :” Erik, wees eerlijk man! Dat zal je geweten ten goede komen!” Hij wordt daarna woedend, door de parketwacht van de publieke tribune verwijderd. Het was natuurlijk niet gepast wat die de Jong deed, maar snappen doe ik hem wel. Mag zo’n Staal dan wel doorlopend draaikonten, ernstig geheugenverlies veinzen en de boel ontwijken in de hoop dat hij er nog een beetje genadig van af komt. Wel een paar miljard van de huurders verkwanselt bij Vestia. Tegen het einde van het verhoor vraagt commissielid Anne Mulder of Staal ergens spijt van heeft, “Spijt vind ik een moeilijk woord”, zei hij. Nee meneer Staal spijt is een heel makkelijk woord. Ieder kind kent het. Maar in dat wereldje van graaiers en financiële charlatans schijnen ze dat woord  niet te begrijpen . 
Ook die Hubert Mollenkamp van Rochedale, onze Masserati-man, heeft er moeite mee. Ik hoop dat de rechter bij de komende rechtszaken tegen deze mannen wat korter van stof is, maar wel glashelder. Maar het absoluut opvallends was natuurlijk de onwaarschijnlijke overwinning van Oranje op Spanje. Al het wereldnieuws even opzij, Blatter voor even in de ijskast. Vorige week schreef ik nog: De voorbereidingswedstrijden waren slechts onderdeel van zijn(van Gaal’s) grote plan. Ik ben benieuwd welk plan dat is. Oké, oké, stil maar! Het is me nu volstrekt duidelijk.
d309audaozggl0b17abr52y8k-w300-h125-f-be
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief. 

Reacties