Avondvierdaagse Apeldoorn 

Ouders en kinderen die mee willen lopen met de Avond4daagse hoeven niet lang meer te zoeken. Op de vernieuwde website www.avondvierdaagse.nl staan alle avondvierdaagsen van Nederland verzameld. Tenminste, degene die aangesloten zijn bij een van de twee wandelsportbonden NWB en KNBLO-NL. En dat zijn in totaal 600 evenementen!

Bron: Avondvierdaagse.nl – De Avond4daagse is van oudsher hét wandelevenement voor kinderen. Al sinds de 40’er jaren van de vorige eeuw is het liedjes zingen, kletsen, lekker samen op pad en na vier dagen die welverdiende medaille ingebakken in onze cultuur. De Avond4daagse is daarmee een oer-Hollandse traditie.
Krachten bundelen
De meeste organisatoren zijn aangesloten bij één van de twee wandelsportbonden: NWB of KNBLO-NL. Om efficiënter te werken, bundelen beide bonden nu hun krachten in één Avond4daagse platform. Om een uniforme uitstraling te bereiken en het evenement nog beter te kunnen promoten, zijn een nieuw beeldmerk en een nieuwe huisstijl ontwikkeld. Ook onderging de website www.avondvierdaagse.nl een metamorfose.

Een half miljoen kinderen in beweging
In 2014 organiseren NWB en KNBLO-NL voor het eerst hun avondvierdaagsen onder gezamenlijke vlag. Op jaarbasis gaat het om 600 avondvierdaagsen, waaraan ruim 500.000 kinderen meedoen. Daarmee bereiken de wandelorganisaties dat ruim een half miljoen kinderen in ieder geval vier dagen in het jaar voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (voor kinderen: 60 minuten bewegen per dag). Een belangrijke doelstelling in de strijd tegen het toenemende overgewicht bij kinderen.
Fusie
De samenwerking past in de voorgenomen fusieplannen van beide bonden. Wandelen behoort tot een van de snelst groeiende sporten onder de vlag van NOC*NSF. Door een bundeling van krachten ontstaat er per 1 januari 2015 één sterke wandelorganisatie. Die gaat zich richten op de totale wandelbranche, met een potentieel van 6,6 miljoen wandelaars. De samenwerking in het kader van de Avond4daagse is hiervan een eerste concreet resultaat.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER