Ruim 1300 huishoudens krijgen 1 miljoen schadevergoeding na gasstoring

De ruim 1300 Apeldoornse huishoudens die begin deze maand dagenlang zonder gas zaten, krijgen in totaal bijna een miljoen euro schadevergoeding. Dat meldt netbeheerder Liander vrijdag. Gemiddeld krijgt een gezin in de wijk Sprenkelaar zo’n 750 euro.

Mensen uit de wijk met een uitkering hoeven niet te vrezen dat ze die door de vergoeding mislopen, zo meldt de gemeente Apeldoorn op haar website. Mensen met schulden moeten ongeveer zeventig procent afdragen aan schuldeisers.
De precieze hoogte van de vergoeding verschilt per huishouden. Sommige mensen hadden na vier dagen al gas, terwijl anderen acht dagen moesten wachten. Mensen die langer zonder gas zaten, krijgen een hogere vergoeding. “Het hoogste bedrag dat wordt uitgereikt ligt rond de 1100 euro.”
De schade ontstond doordat de gasleiding volstroomde met modder. In tegenstelling tot eerdere berichten van Liander is de breuk in de gasleiding niet veroorzaakt door waterbedrijf Vitens. Dat zeggen zowel Vitens als Liander vrijdag. Volgens Vitens kreeg het bedrijf een melding van een leidingbreuk. Toen medewerkers arriveerden, zagen ze belletjes in het water. Dit bleek gas te zijn, aldus Vitens.
Liander weet nog niet wat de oorzaak is van de breuk in de gasleiding. “Daar loopt een onderzoek naar. Dat wachten we af.”
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER

Reacties